- Hernandez regisserte henrettelsen av Lloyd

NFL-stjernen risikerer livstid i fengsel.

(Dagbladet): I går ble NFL-stjernen Aaron Hernandez hentet i sitt hjem av politiet, mistenkt for overlagt drap.

NFL-spilleren har vært i politiets søkelys, siden drapet på den semiprofesjonelle fotballspilleren Odin Lloyd fant sted forrige mandag.

I går ble Hernandez' hus ransaket av politiet i flere timer, og 23-åringen er nå siktet for mordet.

Også tidligere i uken har politiet vært innom huset og fått med seg blant annet en mobiltelefon i småbiter fra stjernen. Politiet skal ha fått ransakelsesordren på bakgrunn av at Hernandez har knust sitt eget overvåkelseskamera.

Siktet for seks punkter Ifølge rapporter var Lloyd kjæreste med søsteren til Hernandez' forlovede, og uenighetene dem i mellom skal ha startet da kompisene var ute sammen den 14. juni - tre dager før Lloyd ble regelrett henrettet på et industriområde halvannen kilometer fra hjemmet til New Eangland Patriots-stjernen.

Aaron Hernandez fikk i går lest opp de seks punktene han er siktet for i en domstol i Massachusetts. Forruten at 23-åringen er siktet for drap, er han også siktet for å bære skytevåpen uten lisens, eie større skytevåpen og for å ikke ha våpenpapirene i orden, skriver ESPN

Påtalemyndighetene fortalte i siktelsesmøtet i går detaljer rundt siktelsen.

- Han regisserte drapet fra starten, og foretok grep for å skjule og ødelegge bevis, slo assisterende statsadvokat William McCauley fast, skriver NBC News

«Bare så du vet»
Ifølge McCauley dro Odin Lloyd og Aaron Hernandez til en klubb i Boston sammen kvelden 14. juni. Der skal Hernandez ha blitt irritert over flere ting, blant annet det at Lloyd hadde snakket med folk som Herandez «hadde noen problemer med».

Videre forteller påtalemyndigheten at NFL-spilleren to dager senere sendte sms til to venner utenfor Massachusetts, og ba dem om å skynde seg tilbake til staten.

Overvåkingskamera viser at 23-åringen forlot huset sitt natt til 17. juni, med våpen. Kl. 02.30 skal Hernandez og to venner ha plukket Lloyd opp hjemme hos han. Videoen viser også at NFL-spilleren snakker til noen inne i sitt eget hus, hvor han forteller at han ikke kan stole på noen lenger.

- Mens de kjørte rundt, diskuterte de hva som skjedde den kvelden på nattklubben, og Lloyd begynte å bli nervøs, fortalte assisterende statsadvokat i retten i går.

Kl. 03.22 sendte Lloyd tekstmelding til sin søster, hvor det sto: «Så du hvem jeg er sammen med?». Da søsteren svarte, og spurt hvem, svarte Lloyd «NFL», før han ett minutt senere skrev: «Bare så du vet».

Henrettet Påtalemyndighetene mener at 27-år gamle Odin Lloyd ble drept med flere skudd, som ble hørt av de som jobbet nattskift ved industriparken.

- Hernadez kjørte offeret til det avsidesliggende stedet, og der regisserte han henrettelsen. Det var det det var, fortalte William McCauley, uten at Hernandez foretok seg en mine.

- Lloyd forsøkte å snu seg, og ble skutt i ryggen. Og deretter sto den tiltalte og hans medsammensvorne over han og skøyt de to fatale skuddene.

Må sitte fengslet Politiet kunne i går ikke si noe om hvem av de tre de tror som skjøt skuddene, og ville heller ikke identifisere Hernandez' venner.

Bare timer etter at Aaron Hernandez ble hentet av politiet i sitt hjem, kom pressemeldingen fra NFL-klubben New Eangland Patriots om at de terminerer kontrakten med 23-åringen.

- Ord kan ikke beskrive den skuffelse vi føler ved at én av våre spillere har blitt arrestert som en følge av etterforskningen. Vi forstår at politietterforskningen er pågående, og vi støtter deres innsats og respekterer prosessen. På dette tidspunktet føler vi at det (å avslutte arbeidsforholdet) er den rette ringen å gjøre, sto det i pressemeldingen fra Patriots.

Retten besluttet i går at Aaron Hernandez må sitte fengslet frem til høringsmøtet 24. juli, og kan ikke slippes fri mot kausjon.

Hvis 23-åringen blir dømt for overlagt drap på Odin Lloyd, risikerer han livstid i fengsel, uten mulighet for prøveløslatelse, melder ESPN.

 HENRETTET:  Politiet i Massachusetts mener Odin Lloyd ble henrettet av Aaron Hernandez og hans to medsammensvorne. Foto: AP Photo / Lloyd family / NTB Scanpix
HENRETTET: Politiet i Massachusetts mener Odin Lloyd ble henrettet av Aaron Hernandez og hans to medsammensvorne. Foto: AP Photo / Lloyd family / NTB Scanpix Vis mer