MÅL ER MÅL: Manchester Uniteds debutant - meksikanske Javier «Chicharito» Hernandez skjøt seg selv i ansiktet, men ballen spratt i mål. Marginene og dyktigheten foran mål var hovedforskjellen på lagene på Wembley. Foto: Nigel Roddis, Reuters/Scanpix
MÅL ER MÅL: Manchester Uniteds debutant - meksikanske Javier «Chicharito» Hernandez skjøt seg selv i ansiktet, men ballen spratt i mål. Marginene og dyktigheten foran mål var hovedforskjellen på lagene på Wembley. Foto: Nigel Roddis, Reuters/ScanpixVis mer

Hernandez snublet inn mål i debuten

- Et mål er et mål, sier Berbatov. Selv lobbet han inn 3-1 på overtid mellom United og Chelsea.

|||
(Dagbladet): Chelsea - Manchester United 1-3.

En sjanserik kamp på Wembley endte til slutt med Manchester United-seier. Det forteller mest om effektiviteten i en relativt jevnspilt generalprøve foran Premier League-åpningen neste helg.

United forvaltet mulighetene sine best. Antonio Valencia, debutanten Javier Hernandez og Dimitar Berbatov scoret målene for de røde. Salomon Kalou scoret for Chelsea.

Javier Hernandez sto utvilsomt for kveldens snodigste mål, da han snublet og skjøt via sitt eget ansikt og i mål.

- Et mål er et mål, det har ikke noe å si hvordan du scorer det. Det som teller er at ballen går i nettet, sier en raus Dimitar Berbatov, som på overtid scoret den rake motsetningen til «Chicharito»s mål: En følsom lobb over keeper.

- Det var mitt første mål i Community Shield, så det er en god dag for meg. Det er alltid deilig å score mot et så godt lag som Chelsea, sier Berbatov ifølge Sporting Life.

Buet mot VM-spillerne Publikum brukte dagens Community Shield-oppgjør til å gi uttrykk for hva de mente om den engelske VM-innsatsen. Fabio Capello ble møtt med buing da han ankom VIP-tribunen før avspark.

Chelsea-trioen Ashley Cole, John Terry og Frank Lampard og Uniteds Wayne Rooney måtte også tåle buing hver gang de var borti ballen.

Fabio Capello beklaget i går overfor det fotballgale England, men er likevel forberedt på mer buing på Wembley når landslaget spiller mot Ungarn på onsdag.

Sjanser til begge Antonio Valencia hadde den første store sjansen i kampen. Spilt fram av Wayne Rooney forsøkte vingen å lobbe ballen over Chelsea-keeper Hilario, men ballen endte i portugiserens hansker.

Chelsea fikk neste mulighet, da Edvin van der Sar ga en retur, men Salomon Kalou var kanskje for lite egoistisk da han slo en pasning i stedet for å sette ballen i tomt mål fra skrått hold.

BERBALOBB: På overtid punkterte Dimitar Berbatov kampen med en utsøkt lobb over keeper Hilario. Foto: Glyn Kirk, AFP/Scanpix
BERBALOBB: På overtid punkterte Dimitar Berbatov kampen med en utsøkt lobb over keeper Hilario. Foto: Glyn Kirk, AFP/Scanpix Vis mer

Chelseas Branislav Ivanovic hadde et par sjanser på headinger etter corner, mens Wayne Rooney utnyttet en rufsete offsidelinje til å komme alene med keeper. Skuddet hans gikk utenfor fra skrått hold.

Gode bevegelser Ledermålet til United kom etter 41 minutter, og var en fin oppvisning i samtidige bevegelser. Paul Scholes fant Rooney med et langt framspill. Rooney dro med seg ballen ut mot høyre, mens høyreving Antonio Valencia sprintet inn i feltet.

Rooney banket ballen inn foran mål, der Valencia bredsidet den forbi en utrusende Hilario.

Sjansefrekvensen dalte noe etter pause. Manchester United styrte mye av spillet, men Chelsea kom til noen sjanser på distanseskudd fra Malouda, Kalou og Essien.

Etter 70 spilte minutter nådde ikke van der Sar opp på et innlegg fra Chelseas høyreside, og ballen falt i beina på Ashley Cole. Det litt keitete skuddforsøket hans med utsiden av venstrefoten endte imidlertid rett i klypene til United-keeperen.

Snublemål Seks minutter seinere var Valencia på ferde igjen. Denne gangen serverte han inn fra høyrekanten, og inn foran mål stormet Javier «Chicharito» Hernandez. Meksikaneren, som spiller sin første offisielle kamp for United, snublet i skuddøyeblikket.

Likevel fikk han skutt, men han skjøt bokstavelig talt seg selv i ansiktet. Derfra spratt ballen i det åpne målet.

Men Chelsea hadde ikke tenkt å gi fra seg sesongens første mulighet til å vinne et trofé.

Åtte minutter før full tid ble Daniel Sturridge praktfullt spilt fram av Essien, men klarte ikke overliste van der Sar fra skrått hold.

3-1 på overtid Da Sturridge prøvde seg igjen fra distanse like etter, var van der Sar igjen på ballen, men denne gangen satte Kalou returen rett i mål.

Chelsea fikk nytt håp, og hadde et massivt trykk. Innbytter Didier Drogba kom nærmest utlikning, men satte ballen i nettveggen.

På overtid utnyttet United den offensive Chelsea-satsingen til å leke seg til en mulighet. Etter flere korte pasninger, vippet Nani elegant gjennom til Dimitar Berbatov, som på utsøkt vis lobbet ballen over en utrusende Hilario og i tomt nett.

REDUSERING: Salomon Kalou reduserte til 1-2 like før slutt, og skapte ny spenning i kampen. Foto: Sang Tan, AP/Scanpix
REDUSERING: Salomon Kalou reduserte til 1-2 like før slutt, og skapte ny spenning i kampen. Foto: Sang Tan, AP/Scanpix Vis mer

United tok dermed første stikk i et oppgjør mellom to av tittelkandidatene i den kommende Premier League-sesongen.

I seg selv ikke så viktig, men fire av de fem siste sesongene har vinneren av Community Shield vunnet serien. Kjenner du en United-supporter, vil du trolig høre nettopp dette noen ganger den nærmeste uka.

- Det er mer en vennskapskamp, men det er et trofé. Vi klarte å vinne det, og er mer enn fornøyde med det. Det er alltid godt å slå Chelsea. De er et godt lag som slo oss tre ganger sist sesong. Det var skuffende, men vi fikk en god start i år, sier Paul Scholes til Sky Sports.

LEDERMÅLET: Antonio Valencia løftet inn 1-0 bak Chelsea-keeper Henrique Hilario. Foto: Toby Melville, Reuters/Scanpix
LEDERMÅLET: Antonio Valencia løftet inn 1-0 bak Chelsea-keeper Henrique Hilario. Foto: Toby Melville, Reuters/Scanpix Vis mer