KUNNE FEIRE: De meksikanske spillerne med Gold Cup-trofeet i natt. Javier Hernandez fra Manchester United ble kåret til turneringens beste spiller.Foto: SCANPIX/EPA/MIKE NELSON
KUNNE FEIRE: De meksikanske spillerne med Gold Cup-trofeet i natt. Javier Hernandez fra Manchester United ble kåret til turneringens beste spiller.Foto: SCANPIX/EPA/MIKE NELSONVis mer

Hernandez turneringens beste da Mexico vant

Snudde 0-2 til 4-2 mot USA og tok sin sjette Gold Cup.

USA tok tidlig to måls ledelse i Concacaf-finalen lørdag, men hjemmelaget var til slutt sjanseløst mot et velspillende Mexico-lag som tok sin sjette tittel med 4-2-seier.

Pablo Barrera førte an med to mål, mens Andrés Guardado og Giovani dos Santos scoret en gang hver. Det gjorde de til stormende jubel på fullsatte Rose Bowl, der storparten av de 93.420 tilskuerne heiet på Mexico.

Manchester United-stjernen Javier «Chicharito» Hernandez scoret ikke lørdag, men etter sju scoringer tidligere i mesterskapet ble han kåret til turneringens beste spiller.

- Det finnes ikke noe bedre enn seier. Alt annet er bak oss nå, sa Mexicos landslagssjef José Manuel de la Torre.

Dominert Mexico og USA har dominert Concacaf Gold Cup siden det kontinentale mesterskapet fikk sin nåværende form i 1991, med 10 av 11 mulige titler. Amerikanerne trodde på sin femte triumf etter scoringer av Michael Bradley i det 8. og Landon Donovan i det 23. minutt.

Donovan er oppe i 13 Gold Cup-mål i karrieren, flere enn noen annen spiller.

- USA spilte godt og overrasket oss. Heldigvis mistet vi ikke hodet, sa de la Torre.

Tim Howard hadde holdt nullen i 351 minutter, men Barrera sprakk den. Guardado utlignet innen halvtidssignalet, og Mexico fortsatte å herje med et stadig mer presset USA-forsvar.

Ikke godt nok - Det var en frustrerende kveld. Deres bevegelser gjorde det vanskelig å holde laget kompakt, og samhandlingen vår var ikke god nok til å stå imot, sa USA-kaptein Carlos Bocanegra.

Howard ble overlistet to ganger til i annen omgang og freste i sin frustrasjon over at seiersseremonien ble avholdt på spansk.

Mexico, som fikk en katastrofestart på turneringen da fem spillere i troppen testet positivt på steroiden clenbuterol, endte som Gold Cup-vinner for annen gang på rad og er med seieren klar for FIFAs kontinentcup i Brasil i 2013.

(NTB)