Hernes reddet Vålerenga

Da tidligere Rosenborg-spiller Børge Hernes sendte ballen i nettet etter 74 minutters spill på Bislett, gikk det et lettelsens sukk gjennom publikum. Ikke siden 3. mai har VIF-tilhengerne kunne juble for hjemmeseier.

Hernes hadde vært på banen i bare fire minutter da han senket Viking. Espen Musæus fastsatte resultatet til 4-2 rett før slutt.

- Alle sier at det var mitt første spark på ballen. Hvis det stemmer, er jeg skuffet. Jeg hadde håpet å være borti ballen mer på fire minutter, fleipet en lykkelig målscorer.

- Dette var utrolig deilig. Vi trengte dette, og jeg tror det blir et vendepunkt, sa økonomistudenten som har kontrakt med VIF ut sesongen.

Usikker

- Jeg har fire år igjen av kontrakten med Rosenborg, hva som skjer neste sesong vet ingen. Vi får gjøre unna denne før framtiden skal spikres, sa han.

Fire minutter før slutt dro Hernes seg gjennom gjestenes forsvar på nytt. Men etter litt klabb og babb var det innbytter-kollega Musæus som definitivt spikret seieren, med en vakker bredside forbi Lars Gaute Bø i Viking-målet.

- Vi har hatt motgang lenge, endelig hadde vi marginene på vår side. Jeg hadde en god følelse fra jeg sto opp søndag, og den har jeg heldigvis fortsatt, sa Hernes.

Forrige gang Vålerenga vant på hjemmebane, toppet laget tabellen. Men VIF tok fattige fem poeng fra og med bortekampen mot Brann 9. mai til og med kampen mot Rosenborg forrige helg. Søndag kunne trener Knut Arild Løberg og hans menn notere tre nye poeng, og ta steget opp på kvaliplass på tabellen.