Heroisk Berget sørget for en av Fotball-Norges største dager

Skjøt Norge til topps i gruppa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Norge - Kroatia 2-0 (0-0)

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): To kunstverk av Jo Inge Berget (24) sørget for en av Fotball-Norges største dager på mange, mange år.

Med tekniske finesser på nivå med det ypperste man ser på den europeiske fotballscenen, fintet Berget bort Kroatia-kaptein Darijo Srna to ganger i andre omgang og scoret målene som gjør at Norge topper kvalifiseringsgruppa til neste sommers EM-sluttspill i Frankrike.

Fra å være nederlangsdømt før Bulgaria-kampen sist torsdag, står Norge nå utrolig nok med to strake seirer og 16 poeng. Det er to mer enn Kroatia på tredje plass og ett mer enn Italia, som spiller mot Bulgaria seinere i kveld.

- Vi spiller veldig bra. For min del, så får jeg to fine mål, sier Jo Inge Berget i MAX-studio etter kampen.

Matchvinneren kom inn i landslagsvarmen etter flere gode prestasjoner for Malmö og toppet det hele med to mål på Ullevaal.

- Det har vært noen morsomme uker. Det blir ikke så mye bedre enn det her, smiler Berget.

Alt å vinne Etter seieren i skjebnekampen mot Bulgaria torsdag, var entuasiasmen tilbake blant det norske folk. Ikke bare var den playoff-givende tredjeplassen i gruppa så godt som sikret, men med tre poeng mot Kroatia ville Norge ha mulighet for å kvalifisere seg direkte til neste sommers EM-sluttspill i Frankrike.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.