REDDET POENG: Lars Grorud sørget for poengdeling på Røkkeløkka. Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix
REDDET POENG: Lars Grorud sørget for poengdeling på Røkkeløkka. Foto: Svein Ove Ekornesvaag / ScanpixVis mer

Heroisk Grorud lyste opp Aker Stadion

Brann snudde 0-2 til 2-2 med ti mann.

MOLDE (Dagbladet): • Molde - Brann 2-2 (2-0)

Molde ledet to null etter den første omgangen, men Brann kjempet seg tilbake og sørget for poengdeling på overtid av kampen.

- Vi bestemte oss i pausen for alt eller ingenting, sier Branns tomålsscorer Lars Grorud til TV2.

- Etter første omgangen skal vi være godt fornøyd med kampen. Vi kunne vunnet med maks flaks, sier han videre.

- Jeg er utrolig imponert over innspurten våres, sier Brann-trener Rune Skarsfjord.

Magnus Wolff Eikrem scoret to mål, men var selvfølgelig skuffet over å se at alle tre poengene glapp.

- Jeg fornøyd med å score to mål, men 2-2 er skuffende. Vi spillte kanskje litt for offensivt, sier Magnus Wolff Eikrem.

I drøye to timer slet elektrikere og annet mannskap med å få på flomlyset før kampstart i Molde i kveld. Da kampen omsider ble satt i gang klokken 21:11 (en time og elleve minutter forsinket) var det til øredøvende jubel på Aker Stadion.

- Jeg tror ikke det preget dem. Gutta sto på og at de blir slitne på slutten er forståelig. Vi burde spilt ut Brann, sier Ole Gunnar Solskjær.

Brann snytt for straffe Allerede etter fire minutter dro Diego Guastavino seg elegant gjennom Molde-forsvaret og skulle til å avslutte, før Vegard Forren dukket opp spente bein på den lille teknikeren.

En soleklar straffe, mente alle — bortsett fra nevnte Moen. Brann-spillerne var forståelig nok i harnisk.

Fire minutter senere var det dog hjemmelagets Magnus Wolff Eikrem som tok kontroll i Molde. Etter herlig samspill med Davy Claude Angan fikk midtbanespilleren skyte hardt fra om lag seksten meter.

Ballen gikk rett på Brann-keeper Piotr Leciejewski som på finurlig vis klarte å slå ballen i eget mål. Til keeperens forsvar var forholdene på Aker Stadion særdels sleipe.

Etter 36 minutter var det nok en gang Wolff Eikrem sin tur til å ta hovedrollen. Etter å ha dratt seg fri på midtbanen satt han fart mot Branns forsvarsfirer.

SCORET TO: Magnus Wolff Eikrem scoret to mål i den første omgangen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
SCORET TO: Magnus Wolff Eikrem scoret to mål i den første omgangen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer

Ballen spilte han i bakrom til Jo Inge Berget som kom litt for langt ut på kanten. Berget slo ballen presist inn igjen til nevnte Wolff Eikrem som dro seg elegant fri og plasserte ballen til side for Leciejewski. Utagbart denne gangen.

0-2 til 2-2 Andre omgang ble ikke like begivenhetsrik, men den skulle i det minste by på noe den første omgangen ikke bød på.

En Brann-scoring!

Etter 65 spilte minutter slo Guastavino en nydelig og hard corner rett på hodet til en fandenivoldsk Lars Grorud som med kraft og presisjon headet ballen i vinkelen til side for Espen Bugge Pettersen.

Etter en periode hvor Molde så ut til å leke seg var det plutselig full kamp igjen. Nå med Brann som det toneangivende laget.

Rødt kort - og scoring I det 86. minutt var det vikar-kaptein Carl-Erik Torp sin tur til å markere seg.

Etter først å ha dratt ned en fremadstormende Thioune slo han så ballen vekk i sinne over å ha fått gult kort for den første situasjonen. Han ble ikke mindre irritert over ha fått gult nummer to.

I det klokken bikket rett over 90 minutter fikk Brann den uttellingen de så sårt trengte.

Et langt oppspill mot innbytter Tadas Labukas fikk falle ned i Moldes sekstenmeter hvor en seierslysten Lars Grorud nok en gang dukket opp og stanget ballen i mål.

2-2!

Fire-fem minutter på overtid fikk Guastavino muligheten til å sette ballen i mål etter et nydelig frispark fra tyve meter, men landslagskeeper Bugge Pettersen fikk slått frisparket og den påfølgende corneren ut av faresonen.