Heroisk tysk comeback hjalp ingenting. Supertrioen tryllet Barcelona til finalen

Knuste Bayerns håp med drømmeangrep.

Bayern München - Barcelona 3-2 (3-5 sammenlagt)

(Dagbladet): Lionel Messi viste hvorfor han stadig vekk blir lansert som tidenes beste fotballspiller da han lekte seg med Bayern München i 3-0-triumfen forrige uke.

I returoppgjøret i Tyskland i kveld måtte Pep Guardiolas tyske mannskap vinne med minst tre mål. I så fall måtte den tidligere Barca-manageren kneble sitt tidligere ess, Messi, samt resten av stjernegalleriet.

Angrepstrioen Messi, Neymar og Luis Suarez hadde scoret utrolige 112 mål før kveldens semifinale og jaktet scoringsrekorden til Cristiano Ronaldo, Karim Benzema og Gonzalo Higuaín på 118 mål fra 2011/12-sesongen.

Men aller viktigst var det å unngå tre baklengs. I så fall ville katalanerne ta seg videre til Champions League-finalen.

Tre baklengs kom, men det gjorde heller ikke noe. For offensivt leverte Neymar, Suarez og Messi nok en gang varene og er nå oppe i 114 mål.

Neymar fikk æren av å avslutte Barcas to vakre angrep, som gjorde at Bayern München aldri klarte å skape spenning til tross for et imponerende comeback i 2. omgang.

- Bayern imponerte i 2. omgang, men vi må feire det faktum at vi er klar for finalen. Men vi kan ikke være fornøyd med bare det, vi vil vinne finalen også, sier Andrés Iniesta til uefa.com.

Tidlig tysk håp Selv om det var vertene som trengte scoring, var det gjestene som åpnet best. Etter fem minutter holdt Ivan Rakitic på å sende Barcelona i føringen, men Manuel Neuer viste sin klasse.

To minutter senere kom imidlertid scoringen som kampen skrek etter. Mehdi Benatia stanget inn Xabi Alonsos corner og sørget for økt tro på et tysk mirakel.

Det tyske håpet var sterkt i lys av hva Bayern München hadde gjort tidligere i turneringen.

I åttedelsfinalen spilte de 0-0 borte mot Sjakhtar, men vant hele 7-0 hjemme. I kvartfinalen gikk de på en 1-3-smell borte mot Porto, men knuste til med 6-1 i returoppgjøret foran egne fans.

Barcas magiske trio drepte det tyske håp Men så skjedde det uungåelige: Barcelonas supertrio viste hva som gjør de helt unike.

15 minutter var spilt da Messi sendte igjennom Suarez, som altruistisk og elegant spilte Neymar fri på åpent mål. 23-åringen scoret enkelt.

Trioen viste hvilken eventyrlig kjemi de har, og at de besitter servitøregenskaper som trolig overgår det trioen viser når de samles til middagsbesøk.

Champagnefotballen ga 1-1 i München. Dermed hadde Barca skaffet seg et bortemål som betydde at Bayern måtte de vinne med usannsynlige fire mål.

Halvspilt i omgangen hadde Robert Lewandowski og Messi nesten to identiske muligheter, men ingen av angrepsessene klarte å overliste motstanderens sisteskanse.

Så skjedde det igjen: Messi stusset fri Suarez, som nok en gang var uselvisk og spilte fri Neymar. Brasilianeren var like klinisk denne gang og banket ballen kontant i nærmeste hjørne.

- Vi hadde tro på et mirakel, men vi klarte ikke å skape det. Det er umulig å kneble så gode spillere i samfulle 90 minutter, mener Bayern-kaptein Philip Lahm.

Lewandowski fikk endelig uttelling Men Bayern var ikke ufarlige de heller. Etter 40 minutter trodde hjemmefansen at utligningen var et faktum, men Lewandowskis skudd trillet aldri helt over streken.

Et kvarter ut i 2. omgang fikk imidlertid polakken fullklaff. Med en lekker finte Lewandowski av Javier Mascerano før han banket ballen i mål og utlignet til 2-2.

HELT: Neymar ble den store helten med sine to scoringer. Foto: 
Reuters / Ina Fassbender
HELT: Neymar ble den store helten med sine to scoringer. Foto: Reuters / Ina Fassbender Vis mer

Barcelona så ut til å ha tankene i finalen. Da benyttet Bayern muligheten til å skape litt spenning igjen.

I det 74. minutt sørget Thomas Müller for 3-2 og 3-5 sammenlagt da han banket ballen kontant i hjørnet.

Bayern München viste lagmoral og slo altså tilbake i 2. omgang, men selv tre tyske scoringer var ikke nok så lenge Barcas angrepstrio hadde vært så fabelaktige over 180 minutter.

Dermed er Barcelona klar for årets Champions League-finale.

- Jeg er fornøyd med spillerne prestasjoner. De fortjener alle gratulasjoner, sier Barca-trener Luis Enrique.

- Hvilket lag jeg vil møte i finalen? Det som fortjener det, sier suksesstreneren.

MAGI: Neymar, Luis Suarez og Lionel Messi slutter aldri å imponere. Mot Bayern München ble deres magiske samarbeid avgjørende for at det tyske kollektivet ikke fikk utbytte for sitt heroiske comeback. Foto: 
AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
MAGI: Neymar, Luis Suarez og Lionel Messi slutter aldri å imponere. Mot Bayern München ble deres magiske samarbeid avgjørende for at det tyske kollektivet ikke fikk utbytte for sitt heroiske comeback. Foto: AFP PHOTO / ODD ANDERSEN Vis mer