Heroiske Stabæk-spillere sønderknust etter RBK-comeback

Trønderne klare for cupfinale.

• Rosenborg - Stabæk 3-2 e.e.o.

LERKENDAL(Dagbladet): For et drama det ble på Lerkendal da Rosenborg og Stabæk møttes til semifinale i cupen. Stabæk var best svært lenge, men Rosenborg berget ekstraomganger og etter 95 minutter satte innbytter Matthias Vilhjalmsson inn 3-2 etter innlegg fra en annen innbytter, Yann-Erik de Lanlay. Rosenborg hadde scoret på nesten alt de hadde av sjanser i kampen.

- En voldsom skuffelse. Guttene jobbet så hardt, men så klarte vi det ikke. Frustrerende, sier Stabæk-trener Bob Bradley.

- Fantastisk deilig. Stabæk var  best i 60-70 minutter, men vi klarte å snu det og selvfølgelig kjempeglade nå, sier Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen.

Kontret inn 1-0 1. omgang var sjansefattig, men med et Stabæk-lag som satset friskt og hadde mest ball. Nær scoring var de også et par ganger, men det var Rosenborg som scoret kampens første mål allerede etter syv minutter.

Stabæk hadde akkurat hatt en kjempemulighet som ble reddet mesterlig av Andrè Hansen.

Like etter stakk Pål Andrè Helland i bakrom, fikk en perfekt pasning fra midt på egen halvdel og lobbet rolig over Stabæk-keeper Mande Sayouba som stod langt ute.

Stabæk nærmest Resten av omgangen slet Rosenborg med å få til spillet sitt. Stabæk stod høyt og brukte alle midler på å stoppe oppspill fra Ole Selnæs.

Det førte til gult kort til tidligere Rosenborg-spiller Anthony Annan allerede etter kvarteret etter en stygg takling bakfra, men ellers lyktes gjestene godt med taktikken sin.

Nær 1-1 var Stabæk også da ballen havnet i stolpen etter en corner, men Rosenborg hadde hellet med seg der.

Rosenborg rystet Syv minutter etter pause utliknet Stabæk fortjent. Birger Meling gjorde et herlig forarbeid på venstresiden og foran mål hadde Muhamed Keita løpt seg fri og kunne enkelt bredside ballen i mål. Rosenborg var rystet, og Stabæk fortsatte å kjøre kampen etter scoringen.

Rosenborg virket tunge, bevegelsene var dårlige og samhandlingen ble deretter.

Dette utnyttet Stabæk og kjempet seg til straffespark etter 69 minutter. Jørgen Skjelvik slet mot enda mer fotrappe Ernest Asante og lagde et unødvendig straffespark. Det scoret Nicolai Næss på og plutselig var det Stabæk som var på vei til Ullevaal og cupfinale.

RBK-straffe Men så fikk Rosenborg løftet seg litt kvarteret før slutt og ut av ingenting fikk Jonas Svensson straffe da han var i duell med Nicolai Næss i feltet. Dommer Tom Harald Hagen mener Svensson ble dyttet og pekte etter et par sekunder på straffemerket.
Alexander Søderlund skled da han skjøt, men keeper gikk feil vei og ballen i mål.

Rosenborg hadde scoret på to av to sjanser i kampen, det stod 2-2 og dramaet på Lerkendal fortsatte inn i ekstraomganger.
Da brukte altså Rosenborg bare fem minutter på å avgjøre.

Fortjent eller ikke, Rosenborg er klar for cupfinalen.