- Herr Olsen er respektløs

LESIGNY (Dagbladet): Brasil-trener Mario Zagallo er opprørt over utspillene til Drillo om at Brasil ville blitt bedre med han ved roret. - Herr Olsen er respektløs, sier Zagallo, som tar spillestilkritikken høyst personlig.

Zagallos egen kjøreregel handler om å ikke fortelle andre trenerkolleger hvordan de skal gjøre jobben sin. Brasse-sjefen har nok med sitt eget lag, og mener Drillo burde tenke i de samme baner.

- Med sine uttalelser viser herr Olsen at han mangler respekt for hva andre trenere driver med, sier Zagallo.

Og da spiller det liten rolle for Mario Zagallo om kritikken kommer fra et fotballhistorisk lilleputtland.

For den 66-årige brasilianeren handler Drillos utsagn om yrkesetikk. Eller mangel på akkurat det.

Han ville blitt akkurat like sint hvis kritikken hadde kommet fra Færøyene - eller Argentina. Det handler om å feie for sin egen fotball-dør.

Personlig angrep

- Mario Zagallo klarer ikke å forholde seg likegyldig til utspillene fra den norske treneren. Han er helt tydelig opprørt over det Egil Olsen har sagt om Brasil og måten de spiller fotball på sier Pedro Bial - fotballekspert i brasilianske TV Globo.

- Zagallo ser ikke på dette som faglig kritikk, men som et personlig angrep. Og han er ekstra opprørt fordi han selv aldri vil kritisere sine motstandere, mener Bial.

Derfor drar Mario Zagallo til Marseille neste uke - mer tent enn noen gang på sende Norge hodestups ut av verdensmesterskapet.

- Zagallo har fått ekstra motivasjon på grunn av det han kaller respektløs kritikk, sier fotballekspert Pedro Bial.

Også andre journalister og fotballkjennere Dagbladet har snakket med, mener kritikken fra det høye nord svir for Zagallo.

Vil ha Ullevaal-hevn

Men den kollegiale harmen har ikke spredt seg til resten av laget. Ronaldo & co. legger ikke inn noe ekstra gir på grunn av det Drillo har sagt.

- Dette handler bare om Zagallo. Det er han som er opprørt, ikke spillerne, mener Pedro Bial. Men det betyr ikke at de brasilianske spillerne går likegyldige ut på Velodrome stadion i Marseille på tirsdag. De har en lei Ullevaal-baksmell fra i fjor å rette opp.

- Akkurat det gjelder både spillerne og Zagallo. De vil ha revansje for 4- 2-tapet. Selv om de har gjentatt flere ganger at de var svært dårlig forberedt da de møtte Norge i Oslo. Dessuten er det VM, og spillerne har lyst til å vise verden at de kan spille flott fotball, sier Bial.

Bedre enn i 1994

Det kommer med andre ord ikke på tale å undervurdere Norge. Men den erfarne brasilianske tv-journalisten er likevel spent på hvordan laget vil opptre mot Drillos.

- Det er vanskelig å vite hvordan de blir påvirket av at de allerede er gruppevinnere og klare for neste runde, sier Bial.

- Er Brasil anno 1998 bedre enn VM-vinnerne fra 1994?

- Individuelt er de klart bedre i dag. Men det gjenstår å se om de kan fungere maksimalt sammen som lag.

- Dessuten var forsvarsorganiseringen bedre for fire år siden. Brasil i 1994 var et arbeidslag. Denne utgaven er et lag av stjerner.