Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Herre-VM på hjemmebane

Norge skal arrangere herre-VM i håndball i 2025 sammen med Danmark og Kroatia. Medaljekampene skal spilles i Norge.

HJEMMEBANE: Det norske herrelaget får i 2025 spille mesterskap på hjemmebane. FOTO: NTB/Scanpix
HJEMMEBANE: Det norske herrelaget får i 2025 spille mesterskap på hjemmebane. FOTO: NTB/Scanpix Vis mer

Det ble klart da styret i Det internasjonale håndballforbundet (IHF) fredag kunngjorde tildelingene av de kommende verdensmesterskapene.

Norge, Danmark og Kroatia hadde levert felles søknad om å få ansvaret for VM 2025 for menn. Søknaden fikk sin tilslutning.

– Etter ti år uten mesterskap på norsk jord markerte EM i januar starten på en hektisk og morsom periode for oss, sier generalsekretær i Norges Håndballforbund, Erik Langerud.

– Som medarrangør av sluttspill er vårt mål å skape engasjement og idrettsglede for mennesker i alle aldre, fra ulike bakgrunner og fra forskjellige land. Vi håper og tror aktiviteter som dette gir økt rekruttering til sporten vår. I tillegg er det ingen ulempe at våre landslag får spille mesterskapskamper foran sitt eget hjemmepublikum. Vi er derfor svært glade for dagens kunngjøring fra Det internasjonale håndballforbundet (IHF), tilføyer han.

Trondheim, Stavanger, Drammen og Oslo er planlagt som vertskapsbyer for den norske delen av arrangementet.

Hele Norges coronakart