«Herregud, Beth, hva er det du har på deg?»

Skaper flere overskrifter med klærne enn racketen.

STRØMPESPILLER: Bethanie Mattek-Sands er blitt kjent som tennisspilleren med lange strømper. Foto: JOHN THYS/AFP
STRØMPESPILLER: Bethanie Mattek-Sands er blitt kjent som tennisspilleren med lange strømper. Foto: JOHN THYS/AFPVis mer

(Dagbladet): Noen idrettsutøvere skiller seg litt ut, både på og utenfor banen. Og det handler ikke nødvendigvis om hvordan de utøver idretten sin - men mer om hvordan de ser ut når de gjør det.

Hvis du går inn på hjemmesiden til Bethanie Mattek-Sands (25), så møter du henne med høyt hår, solbriller og en juveltennisracket. Et klikk videre og hun poserer med en aligator.

Hun bryter litt med det stereotypiske bildet som er skapt av tennisspillere i hvitt.

Wimbledon-sjokk De siste åra er også tennisen blitt bitt av motebasillen. Det er ikke lenger sånn at alle spiller i hvitt. Men de fleste kler seg likevel fortsatt innenfor relativt koservative rammer.

25-åringen skapte overskrifter da hun spilte med fotballstrømper under Wimbledon i 2006.

- Jentene i garderoben sa «herregud, Beth, hva er det du har på deg i dag?», sa Mattek-Sands til The Telegraph den sommeren.

POPSTJERNE? Bethanie Mattek-Sands framstiller seg selv mer slik popstjerner gjør. Faksimile: BMATTEK.COM
POPSTJERNE? Bethanie Mattek-Sands framstiller seg selv mer slik popstjerner gjør. Faksimile: BMATTEK.COM Vis mer

Strømpene er blitt et varemerke og hun blir stadig konfrontert med dem.

- Jeg blir sjelden intervjuet uten at strømpene blir et tema. Jeg fikk mye oppmerksomhet under Wimbledon den gangen og hele antrekket mitt fra den kampen er faktisk på museet der. Jeg er opptatt av trender og tenkte at jeg ville ha på meg noe som brøt litt med Wimbledon-normen. Jeg synes for mange spillere er for like, og det er kjedelig. Mote er så viktig overalt ellers, så hvorfor ikke ta det med inn på banen, sier hun ifølge sin egen nettside.

Tatovert Bethanie Mattek-Sands er ikke blant verdens aller beste tennisspillere, men hun blir fortsatt sett på som lovende. Og hun har tross alt to semifinaler og to finaler å vise til på WTA-touren.

Det er likevel antrekkene og tatoveringene som har gitt henne mest oppmerksomhet.

Flere av toppspillerne har tatoveringer, men de fleste er små og diskret.

- Jeg ser alltid etter noe nytt, men akkurat nå er greia mi de høye sokkene. Det nyeste er at jeg er mer tatovert. Jeg er ikke ferdig med høyrearmen min ennå. Da jeg vokste opp ble jeg kalt «Killer Bee», så jeg har noen bier på armen og blomster øverst, sier hun.

Svart brud Da Bethanie møtte Stephanie Cohen Aloro i Paris i dag (seier 7-5, 6-3 i åttendelsfinalen av Open Gdf Suez), var hun svart fra topp til tå.

TRIVES I SVART: Bethanie Mattek-Sands giftet seg til og med i svart kjole. Foto: IAN LANGSDON/EPA
TRIVES I SVART: Bethanie Mattek-Sands giftet seg til og med i svart kjole. Foto: IAN LANGSDON/EPA Vis mer

- Du hadde vel en svart bryllupskjole også, du? spurte Tennis.com i fjor.

- Ja, faktisk.

- Det er egentlig litt morsomt. Jeg så etter kjole sammen med svigermor og jeg ville egentlig ha en som den grønne Jennifer Lopez hadde på Grammy-utdelingen i 2000. Men jeg fant ingenting og sa til han i butikken at jeg ikke ville ha noe rosa, hvitt eller off-white. Så fant han en svart kjole på bakrommet og den satt perfekt. Det var den første kjolen jeg prøvde, og jeg kjøpte den, forteller Bethanie, som er på 48. plass på WTA-rankingen.

Mer trening enn shopping Mattek-Sands var fem år gammel da hun begynte å spille tennis. Hun har trent på kjente Evert Academy og spilte sin første proffkamp som 14-åring i 1999.

- Jeg er tennisspiller og håper å være anerkjent for det, for jeg jobber hardt. Selv om jeg har vært mye på shopping, har jeg tilbrakt flere timer på courten enn på kjøpesenteret, sier hun ifølge US Opens hjemmeside.

Men fram til hun virkelig etablerer seg i verdenseliten, vil nok folk flest tenke på henne som spilleren med strømpene og tatoveringene.

TATOVERT: Mattek-Sands forteller at hun det siste året har vært mer opptatt av å ferdigstille tatoveringen enn å finne på nye klessprell. Foto: BERTRAND GUAY/AFP
TATOVERT: Mattek-Sands forteller at hun det siste året har vært mer opptatt av å ferdigstille tatoveringen enn å finne på nye klessprell. Foto: BERTRAND GUAY/AFP Vis mer
ALIGATOR-GIRL: I bildegalleriet på hjemmesida poserer Bethanie med en aligator. Faksimile: BMATTEK.COM
ALIGATOR-GIRL: I bildegalleriet på hjemmesida poserer Bethanie med en aligator. Faksimile: BMATTEK.COM Vis mer