FORBLIR BLÅ: Camilla Herrem har vurdert å skifte farge på neglelakken i anledning finalen, men overtroen stopper henne sannsynligivs. Foto: Bjørn Langsem
FORBLIR BLÅ: Camilla Herrem har vurdert å skifte farge på neglelakken i anledning finalen, men overtroen stopper henne sannsynligivs. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Herrem beholder blåfargen også mot helblå Frankrike

Hadde annen farge i én kamp. Da tapte Norge.


SÃO PAULO (Dagbladet): Overtro og faste ritualer er utbredt blant idrettsutøvere. Camilla Herrem er blant de som er sterkest i overtroen.

Tidligere i mesterskapet fortalte hun NRK om lykkeundertøyet hun bruker i alle kamper hjemme i Norge, de faste hårstrikkene som er med til VM og ikke minst de knallblå neglene.

Neglelakken ble lagt på etter tapet mot Tyskland, og siden har ikke Norge sett seg tilbake - det har blitt sju strake seirer.

Men hva med finalen? Er det lurt å spille med blå negler mot Frankrike, som spiller i helblå drakter, og hvis supportere roper et taktfast «Allez Les Bleus» (Heia de blå) gjennom hele kampen?

- I morgen skal vi kanskje ta rødt, hvitt og blått på neglene? Men jeg har brukt denne fargen i alle kampene utenom Tyskland-kampen (Norges eneste tap i VM), og jeg vet ikke helt om jeg skal gjøre noen forandring, sier hun til Dagbladet

- Veldig overtroisk Noen foreslo også at hun kunne lakkere neglene i gull foran finalen, men Herrem vet ikke om hun tør å vrake blåfargen hun tror er lykkebringende, og som har tatt henne til karrierens første VM-finale.

- Det er litt skummelt å forandre på det. Jeg er veldig overtroisk.

Herrem er Norges mest frittalende håndballjente, og etter semifinaleseieren gikk snakketøyet like forfriskende fritt som vanlig.

- Det er en fantastisk følelse. Jeg har aldri vært i en  VM-finale før. Jeg klarer ikke stoppe å smile, jeg har vondt i kinnene mine, for det er så sinnssykt deilig. Man merker at man er helt ferdig etter en sånn kamp. Man tenker så mye på den, og når vi endelig vinner, merker du at hele kroppen bare slapper av, og følelsene tar over. Jeg merker at tårene var der med en gang de blåste av. Man blir så glad, det er så deilig! nærmest jubler hun i intervjusonen etter kampen.

Takker supporterne Følelsene blir satt i sving av å tenke på det arbeidet som er lagt ned av det norske laget som kom til VM som outsider etter sentrale spillere som Gro Hammerseng og Tonje Larsen meldte forfall.

Nå er finaleplassen sikret. Det gjør det ekstra deilig og rørende for Herrem.

- Vi har jobbet så hardt for å komme hit. Og når vi klarer å komme til en VM-finale, er det helt sinnssykt stort. Jeg er bare veldig takknemlig for alt, og spesielt supporterne som er her. Vi må bare takke dem enormt mye for at de har tatt turen hit. Vi hadde ikke vært så bra om det ikke var for dem. De gir oss så mye energi.

- Noen hater meg Herrem er også landslagets ivrigste bruker av mikrobloggtjenesten Twitter. Her kommuniserer hun blant annet med fans og folk som har meninger om henne eller det norske laget.

- Ja, jeg bruker faktisk ganske mye tid på å svare enten folk sier noe negativt eller positivt. Hvis det er noe de tror jeg har sagt i media, eller lurer på, så kan jeg svare til dem. Hvis det bare står i avisa, har jeg ikke sjanse til å svare for meg, sier Herrem.

Hun er klar over at hennes utadvente stil gjør at det er delte meninger om henne. Det lever hun helt greit med.

- Jeg tenker bare at alle kan ikke like meg. Sånn er det jo bare. Noen liker meg og andre hater meg.  Om det er noen som virkelig ikke liker meg, og skriver det til meg, så kan jeg i alle fall si hva jeg mener.

Gratulasjon fra Carew Men det kommer også mange hyggelige meldinger på Twitter. Som da John Carew var kjapt ute med gratulasjon etter seieren i åttedelsfinalen sist søndag.

«Grattis Milla! ;) Lykke til i neste!» skrev West Ham-spissen.

På søndag trengs det enda flere lykkeønskninger. Norge står foran en meget tøff finale mot Frankrike - et lag de har tapt for fire av fire mulige ganger før i år.

- Frankrike er enda et hakk sterkere enn Spania når det kommer til finter, skudd og fart. Så det blir en tøff kamp. Men vi er ikke i finalen for å tape. Vi skal ofre alt - kropp og sjel. Vi skal blø for drakta. Er det en kamp man skal gjøre det, så er det på søndag, sier Camilla Herrem.

Og da kan du i alle fall være trygg på at hun mener det.

- TÅRENE TRILLET: Følelsene tok overhånd for Camilla Herrem da VM-finaleplassen var sikret seint i går kveld. Foto: Bjørn Langsem
- TÅRENE TRILLET: Følelsene tok overhånd for Camilla Herrem da VM-finaleplassen var sikret seint i går kveld. Foto: Bjørn Langsem Vis mer