JAKTER SEIER: Norge og Camilla Herrem må slå Ungarn i kveld for at EM-håpet skal leve videre. Herrem bruker et Nils Arne Eggen-sitat som inspirasjon. Foto: Fredrik Varfjell / Bildbyrån
JAKTER SEIER: Norge og Camilla Herrem må slå Ungarn i kveld for at EM-håpet skal leve videre. Herrem bruker et Nils Arne Eggen-sitat som inspirasjon. Foto: Fredrik Varfjell / Bildbyrån Vis mer

Camilla Herrem i EM:

Herrem bruker Nils Arne Eggen-sitat som inspirasjon

Henter fram legendarisk Rosenborg-sitat fra Nils Arne Eggen før håndballjentenes skjebnekamp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Norge - Ungarn, kl. 21

NANCY (Dagbladet): - Jeg synes sitatet er så bra, sier Camilla Herrem til Dagbladet og ler.

Herrem bruker nemlig et legendarisk sitat fra Nils Arne Eggen som inspirasjon før EM-skjebnen avgjøres i kveld.

«It's hope in hanging snore. Fishing-snore!»

Dette var ordene Rosenborg-trener Eggen brukte for å forklare skotske journalister at det er håp i hengende snøre før kampen mot Celtic i 2001. For ordens skyld, snore betyr snorke på engelsk.

Det er håp i hengende snøre også for de norske håndballjentene etter en svak innledning på EM. Følgende scenario kan likevel gi semifinale: Håndballjentene må slå Ungarn (i kveld), Nederland (tirsdag) og Spania (onsdag). Samtidig må Nederland tape for Romania (søndag) og vinne mot Tyskland (onsdag).

- Vi må bare klamre oss til håpet. Vi må stå sammen, vinne hver kamp, og da kan alt skje, sier Herrem.

Historisk?

EM har vært en gullgruve for norske håndballjenter med sju strake finaler. Den svakeste EM-prestasjonen kom med 6. plass i 2000. Det er faktisk det eneste EM uten norsk medalje siden starten i 1994. Fasiten er 11 medaljer (7-3-1) på 12 mesterskap.

For å få mer å juble for i årets EM, må de norske spillerne tilbake på vinnersporet. Dersom Norge ikke blir blant de tre beste i pulja er dette den dårligste EM-prestasjonen noensinne av et norsk kvinnelandslag.

- Håpet er der. Det er kjedelig at vi er avhengige av andre resultater, men vi må bare gjøre jobben vår. Det er positivt at Romania og Nederland møtes tidlig (søndag). Vi skal heie på Romania, sier Veronica Kristiansen til Dagbladet.

- Det er ingen umulig oppgave å komme til semifinale. Vinner vi alle tre kampene, så er sjansen der, sier Heidi Løke til Dagbladet.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson var skuffet over prestasjonen mot Romania sist, og mener spillerne er skjerpet før skjebnekampen i kveld.

- Vi må bare stå i det, finne balansen og forbedre oss godt. Vi er opptatt av å bygge styrkene vi har i laget, sier Thorir Hergeirsson til Dagbladet og øvrig norsk presse utenfor spillerhotellet i EM-byen.

- Du virker i godt humør tross null poeng? spør NTBs reporter i Nancy.

- Surmuling fører ikke til noe godt. Det gjelder å være optimist. Ungarn er en tøff oppgave. De har bra tempo i alle faser, de er gjennombruddssterke, sier landslagssjefen.

- Vi jobber mer med å finne forbedringer når vi vinner kamper, enn når vi taper. Vi er mer kritiske når vi vinner, enn når vi taper. Det er slik at når vi taper, så kan du tenke at alt var dårlig. Slik er det ikke nødvendigvis. Vi må se på helheten. Det er lett å overse ting, sier Hergeirsson.

På spørsmål om rullering og hvem som får spilletid i kveld, svarer landslagssjefen kryptisk.

- Det vet vi ikke, sier islendingen.

Lang vei

Dette er stillingen før fredagens kamper: 1) Nederland og Romania 4 poeng, 3) Tyskland og Ungarn 2, 5) Norge og Spania 0.

Fredag: Spania-Tyskland 18.00, Norge-Ungarn 21.00.

Søndag: Ungarn-Tyskland 15.00, Nederland-Romania 18.00.

Tirsdag: Spania-Romania 18.00, Nederland-Norge 21.00.

Onsdag: Spania-Norge 15.45, Ungarn-Romania 18.00, Nederland-Tyskland 21.00.

Norge må vinne alle sine tre kamper og ikke minst håpe at Romania slår Nederland søndag. Slår det inn, kan det bli spennende dager også for de smått nedslåtte norske jentene.

De to beste går til semifinale. Tredjelaget spiller om 5.-plassen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer