Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndball

Herrem herjet foran sine egne: - Hun er eksepsjonelt god, kanskje best i verden

Norge knuste Danmark i oppkjøringen til EM.

EFFEKTIV: Sola-jenta Camilla Herrem var i storslag foran kjentfolk på tribunen i DNB Arena i Stavanger.  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
EFFEKTIV: Sola-jenta Camilla Herrem var i storslag foran kjentfolk på tribunen i DNB Arena i Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
  • Norge - Danmark 31-25 (17-10)

(Dagbladet): I sommer var Camilla Herrem lei seg etter å ha misbrukt kampens siste sjanse i semifinaletapet for Russland i OL. I kveld var 30-åringen tilbake i storslag da Norge møtte Danmark i Møbelringen Cup.

Med en drøy uke igjen til EM i Sverige, lekte Herrem seg foran øynene på kjente og kjære i Stavanger. Sola-jenta var uhyre effektiv og satte inn fem scoringer på fem forsøk, noe som bidro til en norsk 31-25-seier. Det får landslagsassistent Mia Högdahl til å utrope henne til klodens beste ving.

- Camilla viser med farten sin at hun er eksepsjonelt god, kanskje best i verden, skryter Högdahl overfor TV Norge.

Overlegne

TV Norge-ekspert Ole Gustav Gjestad hevdet i pausen at Norge var sterkere enn Danmark i alt - bortsett fra den danske krona - og det var vanskelig å være uenig.

Bak et solid norsk forsvar, briljerte Kari Aalvik Grimsbø både med eminente redninger og millimeterpresise kontringspasninger i den første omgangen. I tillegg var Marit Malm Frafjord (sju mål på åtte skudd), kaptein Stine Bredal Oftedal (4/4) og Amanda Kurtovic (6/8) effektive.

- Jeg har aldri sett Malm Frafjord så god offensivt som hun har vært denne høsten, forteller Gjekstad.

Kombinasjonen gjorde at Danmark og burvokter Sandra Toft fortvilet måtte se at avstanden på lystavla var mellom sju og fem mål i mesteparten av kampen.

GOD: Kaptein Stine Bredal Oftedal sto frem for Norge. Foto: Scanpix
GOD: Kaptein Stine Bredal Oftedal sto frem for Norge. Foto: Scanpix Vis mer

Regjerende mestere

Til tross for perioder med slurv og svakt duellspill, tar de norske jentene trolig med seg ytterligere selvtillit til de to resterende kampene i firenasjonersturneringen i Stavanger, hvor også Russland og Frankrike er med.

FULGTE NØYE MED: De norske trenerne, Mia Högdahl og Thorir Hergeirsson, ledet Norge mot Danmark.  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
FULGTE NØYE MED: De norske trenerne, Mia Högdahl og Thorir Hergeirsson, ledet Norge mot Danmark.  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

Kveldens oppvisning ga også trener Thorir Hergeirsson mange positive bekreftelser inn mot EM i Sverige, som for Norges del starter med oppgjøret mot Romania 5. desember.

- Det er mye positivt. Vi åpner bra og spiller egentlig en veldig god første omgang. Vi får kjørt tempo på danskene, og de henger ikke med. De blir litt bedre etter hvilen. Vi trenger å jobbe litt mer med samhandlingen. Det svinger litt, men det er gode tendenser, sier Hergeirsson til TV Norge.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling