Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rosenborg slo Bodø/Glimt

Herrem og Hovland i straffe-krangel etter kampen: - Det er udiskutabelt

Alexander Søderlund scoret kampens eneste mål, men det var en kontroversiell dommeravgjørelse på tampen av kampen som stjal fokus i etterkant.

DYPT UENIGE: Bodø/Glimts Geir André Herrem (t.v.) er ikke i tvil om at Rosenborgs Even Hovland (t.h.) taklet ham ulovlig i overtida, og at Glimt skulle hatt straffe. Ikke uventet er Hovland uenig.
Foto: Gunnar Sohlberg Hagen / Dagbladet
DYPT UENIGE: Bodø/Glimts Geir André Herrem (t.v.) er ikke i tvil om at Rosenborgs Even Hovland (t.h.) taklet ham ulovlig i overtida, og at Glimt skulle hatt straffe. Ikke uventet er Hovland uenig. Foto: Gunnar Sohlberg Hagen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Bodø/Glimt - Rosenborg 0-1 (0-0)

BODØ: (Dagbladet): - En soleklar straffe. Det var jeg sikker på med én gang jeg så situasjonen. Etter å ha sett TV-bildene er jeg enda sikrere. Vi ble snytt for straffe og utlikning til 1-1, sa Glimt-trener Kjetil Knutsen etter Glimt fjerde strake kamp uten poeng og uten scoring.

De to hovedpersonene - Glimt-spiss Geir André Herrem og Rosenborg-stopper Even Hovland - møttes i mixed zone etter kampen.

- Ingen tvil om at jeg skulle hatt straffe. Jeg ble tatt ulovlig to ganger, faktisk. Først fikk jeg en dytt i ryggen av Hedenstad. Så ble jeg felt bakfra av Hovland. Det er udiskutabelt, sa Herrem.

- Ikke enig. Jeg er i kroppen på ham, ja. Men jeg føler at jeg er tilstrekkelig borti ballen til at dommeren kan la være å blåse, mente Hovland.

- Det samme sa han til meg utpå banen. Jeg kjøper ikke den, repliserte Herrem.

MÅL: Alexander Søderlunds scoring ble forskjellen på lagene. Jon Olav Nesvold / Bildbyrån
MÅL: Alexander Søderlunds scoring ble forskjellen på lagene. Jon Olav Nesvold / Bildbyrån Vis mer

- Ingen vakker fotballkamp

Etter en tøff innledning på sesongen, slo Rosenborg brutalt tilbake mot Molde forrige helg. Trønderne ga seg ikke før det sto 4-0 på måltavla på Lerkendal, og alle som hadde sådd tvil om lagets tittelsjanser fikk svar på tiltale.

Mot Bodø/Glimt mandag kveld skulle den regjerende mesteren ta et nytt steg mot toppen av Eliteserien. Alexander Søderlund fikk starte for andre gang denne sesongen, og nok en gang takket landslagsspissen for tilliten med en nettkjenning.

Søderlunds hodestøt like etter pause ble kampavgjørende og sikret tre nye poeng til Rosenborg.

- Det er deilig å score mål. Spesielt på en dag der det går trått, sa han til MAX etter kampen.

- Det er ikke en vakker fotballkamp, men vi fikk med oss de tre poengene. Nå begynner vi i hvert fall å nærme seg Ranheim, oppsummerte en fornøyd Kåre Ingebrigtsen til kanalen.

Tam førsteomgang

Det var en tam åpning på kampen mellom Bodø/Glimt og Rosenborg. Bortelaget hadde mye ball, men klarte ikke å finne veien gjennom det gulkledde forsvaret.

Tempoet var for lavt og presisjonen for dårlig, og 20 minutter ut i oppgjøret sto begge lag med null skudd på mål. Så, fem minutter seinere, begynte plutselig sjansene å komme på Aspmyra.

Først prøvde begge lag seg på hvert sitt langskudd, før Pål André Helland prøvde å sende Rosenborg i ledelsen ved to anledninger. Hellands første avslutning mot lengste kryss ble avverget av Zoran Popovic, mens det andre skuddet føyk like over krysstanga.

Omgangens største muligheter kom fire minutter før pause i den andre enden av bana. Tore Reginiussen spilte en håpløst svak pasning i retning egen keeper, og Kristian Fardal Opseth snappet ballen. Han spilte videre til Amor Layouni, men svenskens avslutning ble blokkert. Ballen endte opp hos Ulrik Saltnes, som banket ballen like over mål.

Pangstart

På vei ut på banen til andre omgang gjennomførte Kåre Ingebrigtsen et forhastet intervju med MAX der han bare hadde én ting å si:

- Større tempo, var budskapet før han sprang bort til benken. Og dermed rakk han også å få med seg kampens første scoring.

For bare et drøyt minutt etter sidebytte tok Rosenborg ledelsen. Det var derimot ikke tempoet som ble utslagsgivende for gjestene, men en godt slått dødball og et presist hodestøt.

Vegar Hedenstad svingte inn en corner, og Alexander Søderlund måtte ballen med pannebrasken. Som i forrige kamp mot Molde, startet Kåre Ingebrigtsen Søderlund og Bendtner sammen, og også denne gangen ble han takket med mål.

Snytt for straffe

Etter scoringen var det gode forsøk på å øke ledelsen og på å utlikne, før kampen igjen gikk inn i en stillere periode.

Rosenborg tilbydde Glimt en ny sjanse til å komme inn i kampen, men hjemmelaget maktet ikke å utlikne. På overtid skulle Bodø/Glimt hatt straffespark da Even Hovland sparket Geir Herrem over ende, og spillerne ropte om straffe. Dommeren var imidlertid ikke enig og lot spillet gå.

Etter å bare ha tatt to poeng på de tre første kampen, har Rosenborg kommet seg inn på rett spor. Etter seieren mot Molde og kveldens tre poeng i Bodø/Glimt, er trønderne nå oppe på 6.-plass på tabellen. Det er bare to poeng opp til 2.-plass, mens serieleder Molde har fire poeng mer enn fjorårets seriemester.

I neste serierunde tar Rosenborg imot bunnplasserte Start i Trondheim. Bodø/Glimt skal til Nordmøre for å møte Kristiansund BK.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!