ALLSANG-PIKENE: Camilla Herrem og Tonje Nøstvold risikerer å bli hjemme fra VM. Da må resten av jentene dra fram en ny allsang fra jukeboksen. Foto: Bjørn Langsem
ALLSANG-PIKENE: Camilla Herrem og Tonje Nøstvold risikerer å bli hjemme fra VM. Da må resten av jentene dra fram en ny allsang fra jukeboksen. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Herrem og Nøstvold kan ha sunget «Tore Tang» for siste gang

Har til sammen 14 mesterskapsmedaljer, men VM kan ryke.

LARVIK (Dagbladet): Rogalandsdamene Camilla Herrem og Tonje Nøstvold har stått i front på seiersfestene til håndballjentene, og gaulet Mods-hiten «Tore Tang» med resten av laget på slep.

Før EM i fjor ble Nøstvold vraket. Nå kan Herrem lide samme skjebne, når Thorir Hergeirsson tar ut VM-troppen om ei uke.

- Jeg må bare prøve å gjøre det jeg kan for å være med. Føler jeg har prestert bra nok til å være med i diskusjonen. Det er deilig å springe uten å ha det vondt, og løpsformen er tilbake, sier Herrem til Dagbladet.

Herrem har seks medaljer på rad, men etter en hæloperasjon er hun skåret bort fra lista over Hergeirssons utvalgte.

Mistet toget Nøstvold, som har åtte mesterskapsmedaljer, har ikke spilt en landskamp siden OL-finalen mot Montenegro. Da landslaget slo Romania i EM-kvaliken for to uker siden, var Herrem og Nøstvold med rekruttlandslaget.

- Jeg synes jeg er god nok til å få en sjanse, men jeg tror det toget er gått for lenge siden. Jeg tror de har bestemt seg for å satse på yngre spillere, sier Nøstvold til Dagbladet.

- Du er jo ikke så gammel?

- Jeg er snart 30, jo.

En på tygga Nøstvold har spilt noen forrykende kamper for Byåsen den siste tida, men var ikke like treffsikker mot Larvik i gårsdagens toppkamp. Til hennes forsvar skal det nevnes at LHK til tider spilt svært aggressivt i forsvar, og gjorde jobben vanskelig for distanseskytteren.

Trønderjentene var ikke i nærheten forsvarsmessig, og ble knust 37-26.

- Det følets som om de fikk to mål for hver feil vi gjorde. Vi sto på hælene og ventet på dem, men de kom ut på ni og ga oss en på tygga hver gang, sier høyrebacken.

All idrettsvitenskapelig logikk tilsier at Larvik en eller annen gang kommer til å bli skjøvet ned fra den norske håndballtronen. Gårsdagens kamp viste at hegemoniet deres ikke er truet med det første.

Larvik dominerte fra start, og virket rett og slett mer sugne. Blant dem Isabel Blanco og Anja Hammerseng-Edin, som begge kom tilbake fra skade. Thorir ble trolig beroliget av det de viste, og kan krysse ut to av usikkerhetsmomentene før uttaket.

For Herrem og Nøstvold blir det ei nervepirrende uke.

Nekter å gi opp Tore Tang var en gammel mann. Nøstvold og Herrem er begge født på riktig side av låtas utgivelse i 1981, og har således fortsatt ei håndballframtid foran seg.

- Jeg tror kanskje det er mange som vil være glad for at det ikke blir noe «Tore Tang» i så fall, men vi skal kjempe til siste slutt for å vise oss som gode nok, sier Herrem.