Herrem tredobler lønna

Runder millionen.

LØNNSHOPP: Camilla Herrem, her fra landslagets World Cup for et par uker siden, er i ferd med å sikre seg nye, gullkantede avtaler. Foto: HENNING BAGGER/SCANPIX
LØNNSHOPP: Camilla Herrem, her fra landslagets World Cup for et par uker siden, er i ferd med å sikre seg nye, gullkantede avtaler. Foto: HENNING BAGGER/SCANPIXVis mer

|||(Dagbladet): Camilla Herrem er en av de største profilene i eliteserien og hun fikk sitt virkelig store internasjonale gjennombrudd i VM for snart ett år siden, da hun ble kåret til beste venstreving i Kina.

Nå får hun betalt deretter.

Byåsen-kapteinen er i ferd med å signere nye avtaler, som totalt sett vil gjøre henne til håndballmillionær.

Prestasjonsrettet Og dem er det ikke mange av i eliteserien. Selv ikke i stjernespekkede Larvik. Klubben hentet hjem flere profiler før denne sesongen, og felles for alle var at de måtte gå kraftig ned i lønn sammenliknet med avtalene de hadde i sine danske klubber.

Herrem-manager Eskil Ervik forteller at han nå jobber med avtaler som - med 80 prosent uttelling - vil gi henne millionlønn. Trolig vil pakka inneholde to sponsorer.

- Hvis avtalen går i orden vil hun kunne leve veldig godt av sponsoravtalene, dersom hun lykkes fullt ut, sier Ervik til Adresseavisen.

Lynvingen var lenge koblet til spill i Danmark, men i motsetning til Marit Malm Frafjord, Kari Aalvik Grimsbø og Gøril Snorroeggen valgte hun å bli i Byåsen. Mye av grunnen til det er trener Valeri Putans, som hun er veldig fornøyd med.

Tjener 300 000 Det er heller ingen hemmelighet at økonomien i dansk håndball ikke lenger er hva den var. Klubbene kutter kostnader, og det går ut over spillernes lønninger.

Ifølge Adressa tjerner Herrem nå rundt 300-400 000 kroner i Byåsen, avhengig av bonuser.

Dermed vil de nye avtalene kunne sikre henne en tredobling på inntektssiden.

- Jeg kan gjøre de tingene jeg vil og trene så mye jeg ønsker. Tidligere har det vært vanskelig å få alt til å gå opp med husleie og regninger. Nå slipper jeg bekymre meg for det, sier Camilla Herrem til avisa.