Herrem vraket fra landslaget

Mørk tilbake for Norge.

BLIDERE TIDER: Camilla Herrem er som oftest i godt humør, men nå har hun en jobb å gjøre med tanke på landslaget. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
BLIDERE TIDER: Camilla Herrem er som oftest i godt humør, men nå har hun en jobb å gjøre med tanke på landslaget. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

Håndballsjef Thorir Hergeirsson er klar for en spekket høst og jakt på et nytt VM-gull.

- Vi har tatt ut en spennende tropp og et slagkraftig lag. Det er ingen selvfølge at Nora Mørk skulle være tilbake. Det har tatt tid for henne, sier Hergeirsson.

Mørk er tilbake fra skadeplager.

- Nora har vært borte fra landslaget i tre år, men så langt har opptreningen gått bra. Så får vi se, sier Hergeirsson om Mørk.

Hælplaget Camilla Herrem er ikke med i troppen mot Romania i EM-kvalkampene. Hun spiller for rekruttlandslaget i en turnering i Ungarn.

- Camilla Herrem er tilbake etter operasjon i hælen. Hun er på jakt etter plass på A-laget, men det er tøff konkurranse på venstrekanten. Det blir det nok i mange år, og det er bra for landslaget, sier treneren.

Hergeirsson tok ellers ut en toppet A-tropp.

Tett Håndballjentene starter EM-kvalifiseringen i høst.

Så venter en turnering på hjemmebane (Drammen) rett før VM-sluttspillet i Serbia. Verdensmesterskapet spilles i perioden 6. - 22. desember.

Norge er tittelforsvarer.

Landslagsgutta møter flere stjernelag på Fornebu i begynnelsen av november.

EM-sluttspillet går i Danmark i januar. Der får Norge en tøff oppgave med å ta seg videre til hovedrunden.

(NTB)