Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tropp håndball-EM 2018:

Herrem vraket til EM-troppen

Disse får være med til mesterskapet i Frankrike.

Utelatt: Camilla Herrem.
Utelatt: Camilla Herrem. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Artikkelen oppdateres.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson presenterte i formiddag kl. 11.15 de 16 spillerne som får være med til håndball-EM i desember. På treffet sa Thorir Hergeirsson at det har vært et vanskelig valg-

I forrige uke ble en bruttotropp på 28 spillere levert, men det var spesielt knyttet spenning til hvem som fikk tillit på venstre kant.

- Mange sier til meg at det må bli enklere for hvert år å ta ut et lag. Det stemmer ikke, sier Hergeirsson, før han presenterte troppen.

Der ble det klart at Camilla Herrem er vraket.

Linn Jørum Sulland. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Linn Jørum Sulland. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

Kant-drama

Sanna Solberg, Thea Mørk og Camilla Herrem er alle spillere på høyt nivå - men det var bare to som fikk EM-billett.

Camilla Herrem har spilt 12 mesterskap på rad for Norge - og vært på reise i ti desember-mesterskap på rad. I tillegg til to OL.

I sommer ble Herrem mor for første gang, og derfor har Sola-spilleren vært usikker til EM. Kantspilleren med 223 landskamper har vært selvskreven i troppen de siste åra.

- Stolt av meg selv

Både Solberg (Esbjerg) og Mørk (København) spiller til daglig i den danske toppserien. De har begge spilt på landslaget mens Herrem har spilt seg tilbake i form.

- Det er litt som forventet. Magefølelsen sa at det ikke kom til å gå. Jeg fikk vite at jeg ikke var med i går. Jeg hadde jo forberedt meg mentalt på det, sier Herrem til Dagbladet.

Herrem, som ble mamma for første gang for fire måneder siden, sier at tiden rett og slett ble for kort mellom fødsel og et EM

- Hvis jeg tar det litt på avstand og får sett på hele situasjonen, så er jeg veldig stolt over det jeg har fått til på denne tida. Du må bygge opp kroppen på nytt. At jeg i det hele tatt er med i en EM-diskusjon er jeg stolt over og ha fått til. Det er ikke gitt at man skal greie det.

Herrem fortsetter:

- Jeg er glad for er at jeg kan stå her og si at jeg har gjort alt jeg kan og har gitt hundre prosent. Det er ingen som kan ta meg på noe

- Hvordan blir det å se det på TV etter 12 mesterskap på parketten?

- Man heier alltid på jentene uansett. Jeg kommer til å ha mye kontakt med dem. Jeg ønsker dem selvfølgelig masse lykke til.

- Planen videre nå?

- Nå får jeg god til å bygge meg opp igjen. Jeg kommer til å ha fullt fokus på Sola, og så lenge motivasjonen er der, så må man bare hive seg på hesten igjen og prøve å kjempe seg tilbake.

Sulland med igjen

Linn Jørum Sulland har ikke spilt landskamper siden 2016 - og mistet OL samme år med en skade.

Thea Mørk. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Thea Mørk. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Vipers-skytteren var med i bruttotroppen til Hergeirsson etter noen år ute i kulda.

Norge EM-åpner mot Tyskland 1. desember. Deretter venter Tsjekkia (3. des) og Romania (5.des). Finalen i Frankrike spilles 16. desember.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!