Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndball

Herrem: - Mesterskapet var knallbra

Camilla Herrem strålte da hun og håndballjentene ankom Oslo S med gullmedaljene i bagasjen i går.

STILTE OPP: Camilla Herrem var én av få norske håndballjenter som tok seg tid til pressen etter at de ankom Oslo. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
STILTE OPP: Camilla Herrem var én av få norske håndballjenter som tok seg tid til pressen etter at de ankom Oslo. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO S (Dagbladet): På forhånd ble det annonsert at det ikke skulle være et pressemøte da håndballjentene ankom Oslo Sentralstasjon med buss tidligere i går.

Likevel møtte det opp tosifret antall journalister på Oslo S. Disse fikk svært lite ut av EM-vinnerne.

Søndag slo de Nederland 30-29 i finalen. Dermed vant Thorir Hergeirsson og jentene EM for andre gang på rad. I tillegg gjorde de noe som aldri har skjedd med Hergeirsson som hovedtrener. Laget gikk nemlig ubeseiret gjennom hele mesterskapet. Det har ikke skjedd siden OL i Beijing for åtte år siden.

- Alltid godt med gull

På Oslo S hadde de fleste gullvinnerne ikke tid til å prate med pressen, og gikk bare rett forbi.

Camilla Herrem var én av få som stoppet.

- Dette mesterskapet var knallbra. Vi kriget oss gjennom kampene, og at vi står igjen med gullet til slutt, er helt fantastisk. Det er alltid godt med gull. Man kan liksom ikke klage på det. Bronse i OL var stort det også, men dette var fantastisk, sa Herrem til det samlede pressekorpset ved plattform 19.

- Nå skal jeg hjem og kjøpe julegaver. I tillegg skal jeg sove og spise god mat. Det blir nydelig, fortsatte Sola-jenta Herrem.

FORNØYD: Camilla Herrem var en viktig bidragsyter til Norges andre strake EM-gull i håndball. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FORNØYD: Camilla Herrem var en viktig bidragsyter til Norges andre strake EM-gull i håndball. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

På spørsmål om finalemotstander Nederland, sa Herrem følgende:

- Nederland kan bli like farlige som de fleste andre fremover. Dette mesterskapet viste hvor mange god lag det er. Gruppene var veldig tøffe.

Thorir Hergeirsson var også en svært fornøyd herremann da han ankom Oslo S. Etter at han tok over for Marit Breivik i 2009 har han tatt medalje i ni av ti mesterskap han har ledet Norge i.

Gull nummer seks

Helgens EM-gull var sjette gang Hergeirsson ledet Norge til seier. De fire resterende turneringene har endt med én 5.-plass, to bronsemedaljer og én tapt finale.

- Gårsdagen var rolig. Det var alle tiders. Vi hadde bare en liten feiring sammen med ledergjengen, sponsorer og noen håndballfolk, sa Hergeirsson til Dagbladet mens han gikk mot ankomsthallen.

GULLTRENEREN: Landslagstrener Thorir Hergeirsson var svært fornøyd da han ankom Oslo S med gullet i bagasjen mandag. Nå venter rolige dager i hjemlandet Island for suksesstreneren. 
Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
GULLTRENEREN: Landslagstrener Thorir Hergeirsson var svært fornøyd da han ankom Oslo S med gullet i bagasjen mandag. Nå venter rolige dager i hjemlandet Island for suksesstreneren. 
Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
Vis mer

- Etter den lille feiringen gikk vi og la oss tidlig. I hvert fall vi lederne, sa Hergeirsson med et lurt smil om munnen.

Hjem til Island

Nå venter en periode i hjemlandet for Hergeirsson.

- Jeg skal hjem til Island, der jeg blant annet skal feire jul. Det kommer til å bli rolig, sa Hergeirsson.

Neste store mesterskap for de norske europamesterne er VM, som er i 2017. Mesterskapet vil finne sted i Tyskland neste desember.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!