EM i beachhåndball

Herrene får spille i shorts og t-trøye. Kvinnene tvinges til å ha på seg bikini

Det norske håndballforbundet har bevisst ikke nedfelt noen regler for bekledning, men det må likevel holdes til bikini i EM. - Det var litt rart i starten, innrømmer Katinka Haltvik Blåsmo.

BIKINIKLEDD: Mens herrene spiller i shorts og t-skjorte, må beachhåndballjentene spille i bikini. Foto: Uros Hocevar / EHF
BIKINIKLEDD: Mens herrene spiller i shorts og t-skjorte, må beachhåndballjentene spille i bikini. Foto: Uros Hocevar / EHF Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Akkurat nå foregår EM i beach-håndball i Kroatia. Norge stiller med både kvinne- og herrelag, som begge har hatt en god start på mesterskapet. Lørdag spiller både kvinne- og herrelaget om semifinaleplass.

Har du fulgt med på mesterskapet, har du kanskje lagt merke til at mens herrene spiller i t-trøyer og shorts, må kvinnene spille i bikini. Regelverket sier nemlig følgende:

«Herrenes bekledning skal bestå av en t-trøye og shorts, samt eventuelle tilbehør. Kvinnenes bekledning består av topp og bikinitruse, og eventuelt tilbehør.»

Katinka Haltvik Blåsmo (datter av håndballegende Trine Haltvik, journ. anm) er en av de rutinerte spillerne i laget, som har vært med å ta både VM-bronse og EM-sølv i beachhåndball.

- Det var litt rart i starten, at man måtte tenke at trusa måtte sitte på plass og sånne ting. Men nå har vi jo blitt vant til det, og tenker ikke så mye over det lenger, sier Blåsmo til Dagbladet.

Forskjell

Gutta spiller altså i shorts og t-trøye. Blåsmo innrømmer at tanken streifet dem om hvorfor det var forskjell.

- Vi skjønte kanskje ikke helt hvorfor i starten. Vi tenkte det kunne være fordi vi kunne bli holdt, men det kunne ikke være det heller, for det sliter ikke gutta med, sier Blåsmo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer