UTSATT:  Forholdene i Beaver Creek var så dårlige at arrangøren valgte å utsette rennet. Foto: AFP PHOTO/FABRICE COFFRINI
UTSATT: Forholdene i Beaver Creek var så dårlige at arrangøren valgte å utsette rennet. Foto: AFP PHOTO/FABRICE COFFRINIVis mer

Herrenes super-G utsatt til i morgen

Juryen har bestemt seg.

(Dagbladet): I kveld norsk tid skulle etter planen Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal kjøre for et norsk Super-G-gull i Beaver Creek.

Den første VM-øvelsen var satt opp klokken 1900 norsk tid. Men værforholdene i USA gjør det umulig å gjennomføre rennet.

Like før klokken 1800 kom beskjeden fra VM-byen om at arrangøren har valgt å utsette rennet til i morgen.

- En god avgjørelse. Vind og mye løssnø gjør det urettferdig og farlig. I morgen er det spådd fint vær og da får vi presentert sporten slik vi ønsker det. Spesielt til det amerikanske publikum, sier Kjetil Jansrud til Dagbladet.

Dårlig sikt Det er først og fremst dårlig sikt, som er grunnen til avlysningen.

I formiddag ble det kjent at kvinnenes trening, som skulle gått etter herrenes renn også er avlyst.

Torsdag er det meldt fint vær i Beaver Creek. Opprinnelig var det treningsomganger i utfor på programmet for begge kjønn.

- Påvirker dette gutta på noen måte?

- De er gode på det her, så jeg tror ikke det påvirker dem på noen måte. Det er fordel Norge som jeg pleier å si, men det sier jeg alltid, sier sportssjef Claus Ryste til Dagbladet.

Barmarkstrening - Det var mest på grunn av snøen, og det skal ta seg opp. Da blir det vanskelig å holde løypa åpen og forholdene like. Men samtidig driver man utendørsidrett og man har ingen garantier for perfekt vær i morra, fortsetter Ryste.

For Kjetil Jansrud & co. blir det ingen skiøkter utover dagen. Men noen hviledag blir det heller ikke.

- Nå blir det ned på hotellet, men vi må holde kroppen i gang. Det blir nok et par økter med barmarkstrening.

Onsdag kveld forteller arrangøren at rennet vil starte 11.00 lokal tid torsdag (19.00 i Norge).