BLIR HERRETRENER: Anja Andersen, her fra en kamp mot Larvik tidligere denne sesongen, skal neste sesong trene Faaborg.  Foto BJØRN LANGSEM
BLIR HERRETRENER: Anja Andersen, her fra en kamp mot Larvik tidligere denne sesongen, skal neste sesong trene Faaborg. Foto BJØRN LANGSEMVis mer

Herretrener nekter å jobbe med Anja

Bryter kontrakten når Andersen kommer.

|||(Dagbladet): I forrige uke ble det klart at Anja Andersen får drømmen sin oppfylt, neste sesong skal hun trene et herrelag.

København-perioden hennes går mot slutten og hun har de siste åra gjentatte ganger snakket om at hun ser for seg en framtid innen herrehåndballen. Nå blir Faaborg - som spiller om opprykk til eliteserien i Danmark - neste stopp for Andersen.

Det liker nåværende trener Thomas Ørneborg dårlig.

Bryter kontrakten- Jeg har bestemt meg for å ikke være trener i Faaborg neste sesong, sier han til dansk TV 2.

Ørneborg har kontrakt med Faaborg til 2011, men den kommer han ikke til å fullføre.

- Jeg har fått et fint tilbud på en ny toårskontrakt, i samarbeid med Anja Andersen. Den har jeg valgt å takke nei til. Jeg kjenner henne ikke og har ikke noe imot henne. Men hvorfor være to i en jobb som begge kan klare alene? spør Ørneborg.

- Det er godt mulig vi kan samarbeide, men jeg tror vi begge er litt for egenrådige til det, sier han til Fyens.dk.

Dermed kan det godt hende Andersen blir hovedtrener alene i Faaborg. Hun var i utgangspunktet forespeilet en jobb hvor hun skulle dele ansvaret som trener for elitelaget, og også jobbe med ungdommen i klubben.

Wilbek tror på AnjaAndersen ledet i helga sitt FCK inn i kampen om en DM-finale igjen, med en firemålsseier mot Esbjerg. Med én seier og to tap i sluttspillet, kan det teoretisk sett holde til en finale, om de andre resultatene går hovedstadslagets vei.

- Jeg er veldig stolt, for flere av spillerne har vokst og vokst. Nå må vi bare går for seier i vår siste kamp mot Randers, så får vi se, sa Anja til TV 2 etter seieren mot Esbjerg.

Hun har ikke selv kommentert overgangen til herrehåndballen, men landslagssjef Ulrik Wilbek tror Andersen kan få suksess også med gutta.

- Anja har lenge hatt denne drømmen og har mange ideer hun gjerne vil få ut. Hun brenner for dette og er sterk nok faglig, sier Wilbek til SportFyn.