Herrmann vant på Sjusjøen da Eckhoff skjøt seg bort

Den tidligere langrennsløperen Denise Herrmann stakk av med seieren på sprinten under sesongåpningen i skiskyting på Sjusjøen. Hilde Fenne ble beste norske.

POSIITIV: Hilde Fenne ble beste norske under åpningsdistansen på Sjusjøen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
POSIITIV: Hilde Fenne ble beste norske under åpningsdistansen på Sjusjøen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De norske jentene klarte ikke blande seg inn i seierskampen under lørdagens sesongåpning på Sjusjøen.

Hilde Fenne ble beste norske kvinne på femteplass med 26,4 sekunder opp til tyske Herrmann, som er tidligere langrennsløper. Begge endte opp med en strafferunde. Fenne var eneste norske innenfor topp 15.

- Det er jeg fornøyd med. Jeg visste ikke hva jeg gikk til da jeg startet, men femteplass er jeg mer enn godt nok fornøyd med. Det er litt kjekt å bli beste norske, men det er fortsatt tidlig i sesongen, sa Fenne til NRK.

Nadezjda Skardino og Iryna Kryuko, begge fra Hviterussland, ble nummer to og tre.

Kona til Ole Einar Bjørndalen, Darja Domratsjeva, hadde samme antall strafferunder som Herrmann, men i langrennssporet hadde hun 28,7 sekunder opp til vinneren. Hun ble nummer sju.

På en litt tung norsk dag ble Tiril Eckhoff nummer 16 med tre strafferunder, 1.03,9 minutter opp til Hermann. Kaia Wøien Nicolaisen kom på plassen bak med én runde, mens Marte Olsbu ble nummer 19. Hun hadde i likhet med Eckhoff tre runder.

- Det var en start. Godt å komme i gang. Jeg er litt rusten. Det merkes, sa Eckhoff til statskanalen.

Synnøve Solemdal klarte ikke å komme innenfor topp 30.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer