Herstad innrømmer ulovlig kontrakt

Avtroppende Brann-direktør Harry Herstad innrømmer at i fjor lot seg friste til å inngå en ulovlig avtale med en sentral, ikke navngitt spiller.

- Vi har i en vanskelig sportslig og økonomisk situasjon falt for fristelsen til å bryte Norges Fotballforbunds regelverk for å beholde en spiller som var viktig for miljøet og Branns sportslige nivå, sier Harry Herstad som tar på seg det fulle ansvaret for det som skjedde.

Brann gikk med på at spilleren i sin kontrakt blir lovet mer enn de 10 prosentene NFF tillater at havner i spillerens lomme ved en overgang til en utenlandsk klubb, skriver VG.

- Det ble gjort i misforstått lojalitet til klubben og i iver etter å beholde en sentral brikke. Jeg tror dette er mer utbredt i norsk fotball enn folk er klar over, fortsetter Herstad.

Kontrakten ble skrevet under i fjor vår, og Herstad mener at Brann ville ha mistet spilleren til en annen klubb hvis ikke de hadde inngått avtalen. Herstad avviser at klubben har operert med såkalte doble kontrakter, en som tåler dagens lys og en som ikke gjør det.

- Det dreier seg kun om en spiller, og det er ikke snakk om doble kontrakter, sier Herstad.

(NTB)