ETTERTRAKET: Klubber i Tyskland og England har vist interesse for Per Ciljan Skjelbred. Nå ønsker Hertha Berlin å sikre seg spilleren på permanent basis.  Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ / NTB Scanpix
ETTERTRAKET: Klubber i Tyskland og England har vist interesse for Per Ciljan Skjelbred. Nå ønsker Hertha Berlin å sikre seg spilleren på permanent basis. Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ / NTB ScanpixVis mer

Hertha Berlin vil kjøpe brennhet Skjelbred

- Vi ønsker han skal bli i klubben.

(Dagbladet): Per Ciljan Skjelbred har gjort sakene sine bra i Tyskland de siste månedene, og rådgiveren hans ble i den anledning nedringt av klubber i Tyskland og England som ønsker seg spillerens tjenester.

Dagbladet har også kåret Skjelbred til Norges beste fotballspiller (krever innlogging).

Det hele eksploderte etter overgangen til Hertha Berlin i september. Skjelbred er fortsatt Hamburg-spiller, men lånes ut til den tradisjonsrike klubben fra den tyske hovedstaden.

Låneavtalen går ut etter sesongen, og nå ønsker Hertha Berlin at overgangen skal bli permanent. Det er Sky Sports som siterer tyske Bild på dette.

- Det er fakta at vi er interessert i å signere Per Ciljan Skjelbred på permanent basis. Vi ønsker at han skal bli i klubben. Men vi er ikke i samtaler med ham på nåværende tidspunkt, sier Hertha Berlins daglige leder Michael Preetz ifølge Sky Sports.

Preets forteller at siden Skjelbred er Hamburg-spiller, vil de ikke diskutere saken før sesongen er over.

26-åringen dro til Hamburg i 2011, men fikk aldri skikkelig tillit i klubben.

Skjelbred er derimot en av favorittene til landslagssjef Per-Mathias Høgmo. Mens Drillo helt tydelig hadde et horn i siden til trønderen, vil Høgmo bruke ham for hva han er verdt.