TRIST DAG PÅ JOBBEN: Rune Almenning Jarstein plukket seks baller ut av nettmaskene mot Tyskland mandag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TRIST DAG PÅ JOBBEN: Rune Almenning Jarstein plukket seks baller ut av nettmaskene mot Tyskland mandag. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Tyskland - Norge 6-0

Hertha-treneren orket ikke å se på Jarstein. Måtte snu seg vekk

- Du så at det ville bli mange mål.

Tyskland - Norge 6-0

STUTTGART (Dagbladet): I snitt satt åtte millioner tyskere foran TV-skjermen da Tyskland valset over Norge mandag kveld. En som til slutt ikke orket mer, var Rune Almenning Jarsteins trener i Hertha Berlin, Pál Dárdai (41).

- Etter 20 minutter (på stillingen 3-0) sluttet jeg å se på, bare på grunn av Rune. På dette tidspunktet så du at det ville bli mange mål denne kvelden, forteller Dárdai til storavisa Bild i dag.

Så tar han på seg det som muligens framstår som subjektive trenerbriller:

I OVERSKRIFTENE: - Det var flaut, sier Rune Jarstein om 0-6-tapet for Tyskland. I dag er det en større artikkel om ham i den tyske avisa Bild.
I OVERSKRIFTENE: - Det var flaut, sier Rune Jarstein om 0-6-tapet for Tyskland. I dag er det en større artikkel om ham i den tyske avisa Bild. Vis mer

- Han var likevel den beste spilleren på banen. Dette går innpå ham.

Seks mål

Tyskland scoret seks mål i tur og orden. Norge ble totalslaktet på Mercedes-Benz Arena i Stuttgart. Det var som om spillerne ble spyttet på, rullet rundt i tjære - og sendt som pakkepost til Sibir.

For Jarstein - som har bygd seg opp et navn som keeper i Tyskland - ble flausen ekstra synlig. Bild slår nordmannen stort opp i onsdagens papirutgave.

- Jarstein debuterte for Norge 22. august 2007. En 0-6-kollaps som mot Tyskland i VM-kvalifiseringen har han aldri opplevd tidligere. Landskamp nummer 48 i Stuttgart ble som en skrekkfilm, heter det.

Avisa siterer det Jarstein sa i pressesonen og som var Dagbladets vinkel i minuttene etter kampen:

- Det er flaut. Det er lenge siden jeg har følt meg så liten. Unnskyld, Norge.

Til Herthas nettside sa nordmannen i går:

- Jeg trenger tirsdagen til å fordøye dette. Det var ingen god kamp, 0-6 er for mye. Men fra onsdag vil jeg se framover igjen.

- Dyktig idrettsmann

Hertha Berlin ligger på 9. plass i Bundesliga. Søndag venter Werder Bremen hjemme på Olympiastadion. Spørsmålet er om posisjonen som førstekeeper i Hertha er truet etter pinlighetene på Mercedes-Benz Arena.

HERTHA-TRENER: Pál Dárdai.
HERTHA-TRENER: Pál Dárdai. Vis mer

Men trener Dárdai beroliger:

- Han er en dyktig idrettsmann. Vi må skille mellom Hertha og landslaget. Vi skal få ham til å føle seg bra igjen, det er fortsatt lenge til søndag. Den beste medisinen er seier mot Bremen.

Til Dagbladet sier Jarstein at målet i serien er å komme blant de ti beste. I tillegg skal laget ut i Europa League. Motstanderne er Athletic Bilbao (Spania), Zorja Luhansk (Ukraina) og Östersund (Sverige). Internt i Hertha skal andrekeeper Thomas Kraft ha fått signaler om at han skal stå disse kampene.

Selv sier Jarstein at det ikke har vært så mye snakk om dette. At han tørster etter gode, internasjonale opplevelser er hevet over tvil. Spørsmålet er om han noen gang får spille et mesterskap med Norge.

Telemarkingen fyller 33 år 29. september. Tidligere har han signalisert at han vil holde på til han er 40.