Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Herwig Carlsen gir seg etter sesongen

Har kommentert skiskyting i 45 år.

45 ÅR: Jon Herwig Carlsen går på sin siste sesong som skiskytterkommentator på NRK til vinteren. Da har han sittet bak mikrofonen i 45 år. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet.
45 ÅR: Jon Herwig Carlsen går på sin siste sesong som skiskytterkommentator på NRK til vinteren. Da har han sittet bak mikrofonen i 45 år. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet. Vis mer

Jon Herwig Carlsen går på sin siste sesong som skiskytterkommentator på NRK til vinteren. Da har han sittet bak mikrofonen i 45 år.

- Jeg får gi meg før det kommer leserbrev om at NRK må fjerne han gamle mannen som bare sitter og rører, sier NRK-veteranen til Aftenposten.

Han sier at han alltid gleder seg til jobben, men at alle reisevirksomheten med innsjekkingskøer, sikkerhetskontroller og venting på bagasje og leiebil er noe han kan styre seg for.

- Jeg har 100 reisedøgn fra november til mars, sier den fargerike NRK-kommentatoren, som allerede har vært pensjonist i fire år, og som har rukket å bli 74 år gammel.

Han begynte med motorsport og ishockey, men har siden 1976 vært munter skiskytterkommentator med utallige limericker som varemerke.

Selv om han gir seg på TV kommer ikke Herwig Carlsens stemme til å bli helt borte fra sportens verden. Han er fast fotballspeaker på Føyka i Asker, og den jobben har han ikke tenkt å gi seg med, skriver Aftenposten.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media