Hesjedal vant Giro d'Italia etter nervepirrende sistetempo

Slo Rodriguez med 16 sekunder etter 21 etapper.

GIRO-LYKKE: Garmin-Barracudas Ryder Hesjedal tok sin første Grand Tours-seier da han gikk til topps i Giro d' Italia. Foto: SCANPIX/REUTERS/Alessandro Garofalo
GIRO-LYKKE: Garmin-Barracudas Ryder Hesjedal tok sin første Grand Tours-seier da han gikk til topps i Giro d' Italia. Foto: SCANPIX/REUTERS/Alessandro GarofaloVis mer

(Dagbladet): Garmin-Barracuda-rytter Ryder Hesjedal ble i dag den første kanadier til å vinne en av Grand Tours da han gikk til topps i Giro d'Italia på rittets siste dag.

Hesjedal hadde 31 sekunder å ta igjen på spanske Joaquim Rodriguez (Katusja) før den avgjørende tempoetappen, det klarte han, og var til slutt 16 sekunder foran totalt.

Marco Pinotti fra BMC var raskest på etappen, der norskættede Ryder Hesjedal ble nummer seks.

- Støtten jeg får fra Norge er utrolig, det er der familien min er fra og der opphavet mitt er. Om folk der er glade på mine vegne, er det flott, sier Hesjedal til TV 2 etter triumfen.

Thomas de Gendt fra Vacansoleil ble nummer tre i årets Giro d'Italia.

Dette var første gang siden 1995 at vertsnasjonen ikke hadde en eneste rytter på pallen i giroen.

Av de norske løperne var det bare Gabriel Rasch som fullførte Giroen i år, men han var ikke blant de fremste verken på avslutningsetappen eller i sammendraget.