Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liverpool-legender

Heskey om Liverpool: - Ser ut som de har noen av de samme gamle problemene

FFT møtte Emile Heskey og Dietmar Hamann i Singapore

LEGENDE: Emile Heskey er imponert over Klopp, men synes fortsatt at gamlelaget har endel å jobbe med. Foto: REUTERS/Ian Hodgson
LEGENDE: Emile Heskey er imponert over Klopp, men synes fortsatt at gamlelaget har endel å jobbe med. Foto: REUTERS/Ian Hodgson Vis mer

Emile Heskey og Dietmar Hamann var lagkamerater i Liverpool i fire år. Nå for tiden spiller de i legendekamper, og skal spille for sine respektive land i Singapore i «slaget om Europa».

FFT: Hva tenkte dere da Liverpool først ble linket til Jürgen Klopp – også etter at han hadde fått manager jobben?

DH: Jeg tenkte det var veldig positivt. Han skapte et navn for seg selv i Tyskland og jeg mente alltid at hans lidenskap og holdning ville passe godt med Liverpool.

EH: Jeg syntes det var en bra ansettelse og jeg ble veldig glad. Han hadde fantastisk statistikk i Borussia Dortmund og virker som en fantastisk manager.

FFT: Hva synes dere om laget han tok over og hvordan synes dere han gjorde det ut 2015/16-sesongen?

2005: Dietmar Hamann i Liverpool-drakta. Foto: AP Photo/Paul Ellis
2005: Dietmar Hamann i Liverpool-drakta. Foto: AP Photo/Paul Ellis Vis mer

DH: Jeg mente han tok over et greit lag, de trengte å få inn fart, noe jeg synes han har gjort. Han gjorde det OK forrige sesong, han gjorde noen endringer og naturligvis tok det et par uker for spillerne å tilpasse seg. Han hadde god fremgang og kom til de to finalene i Ligacupen og Europaligaen. Selvsagt var det litt skuffende å tape dem begge.

EH: Laget han arvet var ikke så dårlig, men det hadde noen nøkkelpunkter som måtte forbedres. Han ser ut til å ha hentet inn noen brukbare tilskudd. Med tanke på at det kom til å ta tid for ham å få gjennom sine metoder synes jeg han gjorde det ok. Selvsagt var topp fire målet, men jeg synes dette året er det vi kan dømme ham ut fra. Han har sitt eget lag nå og han har hatt en hel sesongoppkjøring med guttene.

FFT: Hva synes dere om klubbens aktivitet i overgangsvinduet?

DH: Veldig bra – de hentet litt kraft og fart i Georginio Wijnaldum og Sadio Mane. De ser ut til å ha gjort god handel for en rimelig sum.

EH: Jeg synes de gjorde en bra handel. Sadio Mane ser ut som en briljant signering. Han har vært veldig imponerende og, sammen med Joel Matip, akkurat det Liverpool trengte. Matip virker veldig moden og som at han vil utvikle seg til en fantastisk midtstopper.

FFT: Hva synes dere om lagets start på sesongen?

SUKSESS: Klopp har gjort det godt som Liverpool manager, og Sadio Mane var god valuta for pengene. Foto: Javier Garcia/BPI/REX/Shutterstock
SUKSESS: Klopp har gjort det godt som Liverpool manager, og Sadio Mane var god valuta for pengene. Foto: Javier Garcia/BPI/REX/Shutterstock Vis mer

DH: Jeg synes det har vært en enestående start på sesongen. Det kan diskuteres at Liverpool har oppnådd mer enn noen andre så lang når man ser på kampene de har spilt og poengene de har fått.

EH: Enn så lenge ser det ut som de har noen av de samme gamle problemene. De må tette sammen bak og bli mer konsistente. De to første kampene var et perfekt eksempel – en briljant seier mot Arsenal og så kom de aldri inn i Burnley-kampen.

FFT: Det at de helrøde ikke kom med til Europa denne sesongen, er det positivt eller negativt for laget?

DH: Ikke noe Europaspill denne sesongen er en skuffelse – spillerne vil møte de beste lagene og spillerne i Europa hver sesong.

EH: Denne sesongen er det antageligvis en bonus for å være ærlig. Det er en sjanse til å fokusere på ligaen og stort sett bare måtte forberede seg på en kamp i uka.

FFT: Hva blir ansett som en suksessrik sesong i år? Bør klubben satse på en plass blant topp fire, eller ligatittelen?

DH: Å komme blant topp fire ville gjort det til en god sesong. Vi må vinne et trofé i løpet av de neste par årene og, det har vært for lenge siden!

EH: En topp fire avslutning.

FFT: Alle vet at Daniel Sturridge er utrolig talentfull, men han har ikke prestert jevnt i det siste. Synes dere klubben burde beholde ham?

BEHOLD HAM: Daniel Sturridge. Foto: Matthew Impey/REX/Shutterstock 
BEHOLD HAM: Daniel Sturridge. Foto: Matthew Impey/REX/Shutterstock  Vis mer

DH: Det avhenger av at han er i form og presterer. Min mening er at han er den mest kapable spissen i ligaen, bortsett fra Sergio Agüero. Likevel må vi starte å se talentet komme tilbake.

EH: Definitivt – han har et enestående talent. En av de spillerne som kan skape noe ut av ingenting. Han har hatt en treig start på sesongen, men når han er i form og på topp er det veldig få av hans kaliber.

FFT: Hvilke minner har dere fra å spille sammen på Anfield?

DH: Jeg hadde en fantastisk reise med klubben. Det var sju enestående år, atmosfæren på Anfield er utrolig og jeg hadde alltid strålende støtte fra fansen. Emile var et fantastisk kjøp på den tiden, nøyaktig hva laget trengte. Han er en av de mest uselviske spillerne jeg noensinne har spilt med og ofret seg alltid for laget. Han skapte regelmessig rom for spisspartneren sin og midtbanespillere, og han passet perfekt i par med Michael Owen.

EH: Jeg har fantastiske minner og Didi var en veldig intelligent spiller og en vidunderlig pasningspiller. Mange mennesker anser Claude Makelele som den orginale sentrale og defensive midtbanespilleren, men i mine øyne var Didi den spilleren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling