Heskey sikret poeng

Et heading på overtid av Emile Heskey sikret Liverpool ett poeng hjemme mot Arsenal. John Arne Riise scoret en kjempemål. Dagbladet.no fulgte kampene direkte

Arsenal hadde seieren i lomma helt til Salif Diao la presist inn på hodet til kraftspissen. Han stanget ballen i hjørnet fra seks, sju meter _ og fastsatte sluttresultatet til 2-2 på Anfield.

- De er et veldig godt lag, det ser alle. Men vi kjempet hardt, og gjorde det som var nødvendig for å få uavgjort. Et rettferdig resultat, sa Hesket til Sky Sports.

Arsenal-sjef Arsene Wenger var skuffet etter at spillerne hans skusslet bort ledelsen på overtid.

- Jeg synes vi spilte en bra kamp, men dette burde vi avgjort før. Vi kan takke oss selv for at det bare ble ett poeng, sier Wenger.

- Fotballen vant

Han vil ikke diskutere om det egentlig skulle vært femmeter til Arsenal, istedenfor corneren Heskey scoret på.

- Spillerne mine sier det ikke var hjørnespark, men det er dommeren som dømmer. Vi må bare spille så bra som mulig, og det synes jeg vi gjorde i dag. Desverre holdt det ikke helt inn, sier Wenger.

- Fotballen vant. Det var en veldig bra kamp, og det kunne fort blitt 5-5, mener franskmannen.

Robert Pirés scoret førsteomgangs eneste mål da Thierry Henry ble vakkert framspilt av Dennis Bergkamp. Jerzy Dudek reddet skuddet, men ga samtidig Pirés muligheten til å score på åpent mål.

Sju minutter etter sidebytte skapte John Arne Riise spenning i kampen med et knallhardt skudd fra 17-18 meter. Ballen føk rett i krysset bak en sjanseløs David Seaman.

Bra for United

Men Arsenal kom tilbake. Ti minutter etter Riises mål, var det Bergkamps tur til å score på et distanseskudd. Ballen gikk mellom beina på Stephane Henchoz, og Dudek var heller ikke helt patent. Dermed 2-1 helt fram til Heskeys utligning.

Poengdelingen gledet Manchester United-manager sir Alex Ferguson, som var tilstede på Anfield. Nå har United muligheten til å redusere Arsenals forsprang til tre poeng om de vinner hengekampen mot Birmingham. Den spilles neste uke. Uten seier er nok Liverpool hektet av i kampen om ligatittelen. Nå er det fortsatt hele 14 poeng opp til serielederen.

Målfest for Keegan

Manchester City annonserte i dag at Robbie Fowler blir kjøpt fra Leeds for om lag 70 millioner kroner i morgen. I kveldens kamp mot Fulham, så det imidlertid ikke ut som Kevin Keegans lag trenger offensive forsterkninger. De slo London-laget 4-1, og er fortsatt med i kampen om en UEFA-cupplass.

Unggutten Jermaine Defoe kom innpå seks minutter før slutt, og sikret West Ham 2-1-seier mot Blackburn. Dwight Yorke ga Blackburn ledelsen, mens Paolo Di Canio utlignet på straffe.

Enda mer dramatisk var det på White Heart Lane. Hverken Tottenham eller Newcastle klarte å score i ordinær spilletid, men Jermaine Jenas sikret de sort- og hivtstripete en viktig seier. Newcastle ligger nå på andreplass, med ett poeng og én kamp mer enn Manchester United.

Tottenhams dårlige kveld stopper ikke der. Stjernespissen Robbie Keane gikk skadet av banen etter en drøy halvtime. Det er usikkert om, og hvor lenge han blir borte fra banen.

West Bromwich trengte sårt tre poeng i hjemmekampen mot Charlton, men Shaun Bartletts scoring sørget for at WBA fortsatt ligger desidert sist i Premier League.

GLAD: Slik jublet John Arne Riise da han utlignet for Liverpool mot Arsenal.