Heskey tuktet yndlingsklubben

I fjor ga Emile Heskey 100 000 pund til en bunnskrapet Leicester-kasse. I går scoret han nok en gang mot gamleklubben.

LIVERPOOL (Dagbladet): Den tidligere Leicester-spissen ble matchvinner for tredje Anfield-kamp på rad mot sin gamle klubb. Det syntes begge managere var helt greit.

- Han viste karakter ved å forære oss 100 000 pund da vi slet økonomisk i fjor. Dette kan jeg si etter kampen: Jeg håper dette er hans første av mange mål for Liverpool denne sesongen. Han er en kjempegutt, sier Leicester-manager Micky Adams.

Og Heskey selv innrømmer at han fortsatt har sterke følelser for klubben han dro fra i 2000.

- Jeg elsker Leicester og har fortsatt sterke bånd til klubben, innrømmet Heskey.

Selve scoringen var av ypperste klasse.

Selvtillitskrise

Harry Kewell vippet ballen til Michael Owen på løp mot dødlinja. Landslagsspissen slo skrått bakover til El-Hadji Diouf, som skar innover i banen, før han slo et perfekt innlegg på panna til Heskey.

- Han er midt i en selvtillitskrise, spilte ikke sin beste kamp, men scoringen var flott. Jeg vil at han skal bruke mer av de ferdighetene han er best på; hurtighet, fysikk og skuddstyrke, sier Liverpool-manager Gerard Houllier.

Som vet at han har andre til å levere finessene.

Ikke minst de tre offensive midtbanespillerne; Diouf, Kewell og Vladimir Smicer. Hadde avslutningene holdt like høyt nivå som underholdningen, ville de rødes første hjemmeseier vært langt større.

Isteden ble det med Michael Owens ledermål fra straffemerket, i tillegg til Heskeys heading. Marcus Bent reduserte på Leicesters eneste sjanse i siste minutt.

Sterk lagmoral

Liverpool-stjernene Milan Baros og Jamie Carragher er ute til over nyttår etter beinbrudd mot Blackburn forrige helg. Nå vil Houllier bruke skadene til å tenne laget.

- Jeg er sikker på at spillerne vil yte ekstra for dem. Jeg vet hvor mye det betyr for dem begge å gjøre det bra for denne klubben, for de gir alltid 100 prosent for oss. Nå skal vi gi 150 prosent for dem, sier Houllier.

Han trekker paralleller til da han selv var ute med hjerteproblemer for to sesonger siden. I managerens fravær spilt de røde ni ligakamper på rad uten tap.

- Motgang gjør deg sterkere. Når ting går imot, kan man bli motløs. Men så lenge man har ekte lagmoral, så kan spillergruppa bli sveiset sammen som i en familie.

NB! John Arne Riise spilte samtlige 90 minutter i går.

<B>JUBELGUTTER:</B> Michael Owen til venstre gratulerer Emile Heskey med scoring mot Leicester. Etter kampen innrømmet Heskey at han fortsatt har sterke følelser for gamleklubben.