Heskey utsatt for rasisme

Liverpoolspissen Emile Heskey ble utsatt for rasistiske tilrop da England møtte Italia onsdag. Les også øvrige nyheter fra britisk fotball.

Etter vårens høyt profilerte overgang til Liverpool, har Emile Heskey gjentatte ganger vært offer for rasistiske tilrop. Onsdag skjedde det igjen da England spilte landskamp mot Italia i Torino.

- Det var forferdelig å høre på for alle oss som var tilstede. Vi vil diskutere internt om vi skal bringe saken inn for UEFA, sier David Davies i den engelske fotballforbundet.

Moden reaksjon

Også under Englands U21-landskamp mot Jugoslavia i våres og i Liverpools europacupkamp mot Slovan Liberec sist uke fikk den fargede spissen gjennomgå. Manager Gerrard Houllier mener likevel Heskey klarer å fokusere på hva han skal gjøre ute på banen.

- Han reagerer på en fornuftig og moden måte. Han vet han ikke kan ta igjen og lar heller egne prestasjoner tale for seg, sier Houllier.

Også lagkamerat på landslaget Rio Ferdinand er imponert.

- Måten han spilte på mot Italia viser at han har vokst som spiller etter overgangen fra Leicester. Det var imponerende at han ikke lot seg affisere av tilropene fra tribunen, sier West Ham-spilleren.

Storform

Den lynhurtige Liverpool-spissen har scoret syv ganger på de siste seks ligakampene. Likevel tror Houllier at Heskey har mer inne.

- Han er ennå bare på 50 prosent av sitt maksimale nivå og jeg tror han bare vil bli bedre og bedre både når det gjelder å score mål og å spille frem lagkamerater, sier Houllier.

Heskey var en av Englands beste spillere mot Italia selv om han måtte gå målløs av banen. Også Italias landslagstrener Giovanni Trapattoni var imponert.

- Han er stor og sterk og dyktig til å gå på de rette løpene. Han kommer til å bli en av de beste spillerne i verden, sier Trappatoni til PA.

  • TOTTENHAM-FANSEN planlegger en storstilt aksjon under kampen mot Liverpool søndag. Det er trykket opp 20000 løpeseddler deer budskapet er at formann Alan Sugar må selge sine aksjer og si opp jobben i klubben.
  • GARY NEVILLE tror David Beckham kan forbli landslagskaptein i mange år fremover. - Etter å ha sett han i aksjon mot Italia tror jeg han kan lede England i 6-8 år fremover, sier den eldste av Neville-brødrene.
  • DAVID BECKHAM er imponert over Liverpools unge talenter. - Jeg ser my av det samme i Liverpool som jeg så i United da vi startet vår fremmarsj på begynnelsen av 90-tallet, sier United-spilleren.
  • TOTTENHAM skal være interessert i Benficas Carlos Marchena. Marchena er forsvarsspiller, og skal ifølge Teamtalk også være jaktet av Barcelona.
  • PAUL BUTLER har gått på lån fra Sunderland til Wolverhampton den neste måneden.
  • SVEN GØRAN ERIKSSON tror England kan gå helt til topps i Vm i 2006. Til BBC sier svensken: - 2002 er nok litt for tidelig, men jeg er imponert over hva jeg har sett så langt og tror vi har store mulighter i 2006.
  • PAULO DI CANIO er i hardt vær etter å ha uttalt at West Hams talentfulle duo Rio Ferdinand og Joe Cole ikke er gode nok for det engelske landslaget. Etter kampen mot Italia onsdag mener italieneren hatt han har sine ord i behold da inegn av de to leverte spesielt godt spill. Di Canio har imidlertid moderert seg noe og mener nå at de to kan bli gode nok på sikt.
  • BRADFORD kan komme til å hente inn relativt ukjente Jim Jefferies som ny manager etter Colin Hutchings. Jefferies har tidligere blant annet vært manager for skotske Hearts.
  • JOHN HARTSON kan være på vei til Charlton for £4M. Den storvokste spissen ønsker seg bort fra Wimbledon, men skader har stoppet overganger både til Glasgow Rangers og Tottenham. Så gjen står det bare å se om 'alle gode ting er tre' for den tidligere Luton, Arsenal og West Ham-spissen.
  • CHRISTIAN ZIEGE pådro seg en strekk i Tysklands landskamp i midtuka. Dermed er venstrebacken usikker til oppgjøret med Tottenham søndag.
SNUR DET DØVE ØRET TIL: Emile Heskey berømmes av Liverpool-<br>manageren fordi han ikke lar seg affisere av rasistiske tilrop.