Skandaleløp:

Hest dopingtatt: - Slag under beltestedet

Trenerlegenden Bob Baffert (68) etterforskes etter at hesten hans avga en positiv dopingprøve etter millionløpet Kentucky Derby forrige uke.

SKANDALELØP: Jockeyen John Velazquez og hesten Medina Spirit risikerer å miste seieren i Kentucky Derby. Foto: NTB
SKANDALELØP: Jockeyen John Velazquez og hesten Medina Spirit risikerer å miste seieren i Kentucky Derby. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hesten Medina Spirit, som forrige helg vant galoppklassikeren Kentucky Derby, har avgitt en positiv dopingprøve etter løpet.

Nå tyder alt på at Medina Spirit blir diskvalifisert og dermed mister premiepengene på nærmere 30 millioner kroner. Ifølge arrangøren skjer det dersom analysen av B-prøven bekrefter funnene i den første prøven.

Trenerlegenden Bob Baffert ble forrige helg feiret som den første trener med sju Kentucky Derby-seirer. Nå risikerer han å bli utestengt.

- I Sjokk

- Jeg var i totalt sjokk da jeg hørte nyheten. Jeg prøver å forstå det. Jeg er nå den mest upopulære treneren, og det er jeg okay med. Men det siste jeg vil, er å gjøre noe som kan bli til skade for sporten, sa treneren ifølge New York Times, før han fortsatte:

STYGG ULYKKE: Jockeyen Espen Ski pådro seg tre alvorlige hjerneblødninger, en av dem livstruende i dette fallet. Video: Oscar Eide Haus Vis mer

- Jeg er bekymret for sporten, for det er en ganske alvorlig anklage. Vi gjør alt det vi kan for å komme til bunns i saken. Vi har ikke gjort noe.

Analysen av dopingprøven til hesten avdekket spor etter betamethason, et steroid som blant annet har betennelsesdempende effekt. Det er forbud mot å behandle veddeløpshester med stoffet i 14 dager før konkurranser.

- Dette er et slag under beltestedet, for noe jeg ikke har gjort. Jeg skal kjempe med nebb og klør. Jeg skylder hesten det, og eieren, og galoppsporten, sa Baffert på en pressekonferanse.

Ikke første gang

Hvis Baffert skulle bli disket, vil i så fall blir Mandaloun, som endte på 2.-plass, utropt til vinner.

To av Bafferts tidligere Kentucky Derby-vinnere, Justify og American Pharaoh, fullførte Triple Crown-triumf med seirer i Preakness og Belmont Stakes, men han har også hatt tidligere dopingsaker.

New York Times skrev i fjor høst at hester trent av Baffert har testet positivt iallfall 29 ganger.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer