Travulykke

Hest sparket kusk i hodet, så hjelmen fløy av gårde

- Jeg forstår ikke at dette gikk bra. Hjelmen reddet livet mitt.

HÆLSPARK: Hesten Somett Skott sparker plutselig bakover. Hjelmen farer avgårde og kusken overlever mirakuløst. Video: Kanal 75 Vis mer

(Dagbladet): Travkusk Svend Dyhrberg-Kristiansen takker hjelmen sin for at han fortsatt er i live etter gårsdagens hendelse på Åby travbane i Göteborg.

Hesten han skulle kjøre sparket plutselig og helt uventet voldsomt bakut.

- Jeg forstår ikke at dette gikk bra. Jeg hadde englevakt, og jeg er ganske sikker på at jeg ikke hadde vært her uten hjelmen. Den reddet livet mitt, sier Dyhrberg-Kristiansen til Dagbladet.

Han forteller at hakestroppen ble sprengt i sparket. Hjelmen føyk som et prosjektil av hodet hans.

Det var i startfasen til kveldens første løp det skjedde.

Hesten langet ut et kraftig spark som traff Dyhrberg-Kristiansen i hodet.

Hjelmen fløy av hodet hans. Dyhrberg-Kristiansen mistet ikke bevisstheten, men blødde kraftig fra et kutt over øyebrynet.

På sykehuset fikk han sydd kuttet.

- Det ble vel 10-11 sting, forteller han.

Ingen hodeskade

Men det viktigste er at han ser ut til å ha kommet fra det uten hodeskade.

- Legen sa i hvert fall det. Jeg spurte om jeg kunne få det skriftlig. Men det ville ikke legen gi meg. Så jeg får ta ham på hans ord, sier travkusken.

Dyhrberg-Kristiansen som holder til i Halmstad forteller at han var hjemme klokka halv tre. Og tilbake i stallen klokka seks fredag morgen.

- Det var ingen problem. Jeg liker å jobbe. Og hodet kjennes helt fint. Jeg hadde litt smerter rundt stedet jeg måtte sy. Derfor har jeg stått over kjøring av hest i dag. Men jeg har møkket og spylt og gjort alt annet arbeid i stallen.

Ikke skremt

Han sier:

- Jeg har ikke fått testet det ut. Men jeg tror ikke jeg er blitt skremt fra å kjøre hest av hendelsen.

Han forklarer hva som skjedde

- Jeg forstår ikke helt hvorfor hesten slo. Fordi den alltid har vært kjempesnill. Det har aldri vært noe tull med ham. Men han virket noe stresset da vi startet voltingen. Jeg har sett opptak av hendelsen. Herregud. Det ser jo helt jævlig ut. Jeg fikk sjokk da jeg fikk se det. Kompisen min som hentet meg på sykehuset viste meg det på ATG - play.

Han sier:

- Det kom ut av intet. Ja, hestens navn passer bra akkurat nå, ler Svend Dyhrberg-Kristiansen.

Hva hesten heter?

Somett skott!