- Hestad er Norges beste midtbanespiller

Hareide nærmest lover landslagsspill.

(Dagbladet.no): Landslagssjefen satt i går på tribunen og så Moldes slakt av Brann - slik han også så Molde nedsable Vålerenga med 5-1 på søndag.

I går ga ikke vertene seg før det sto 8-0. Mye av æra tilfaller kaptein Daniel Berg Hestad.

- I øyeblikket er Daniel landets beste midtbanespiller. Vi kommer til å følge ham nøye framover mot Irland-uttaket, sier Hareide til Romsdals Budstikke.

Vil ikke være benkevarmer

33-årige Hestad har ikke spilt med flagget på brystet på fem år, men er ikke fremmed for å tjene fedrelandet på fotballbanen igjen.

Veteranen er derimot ikke interessert i å gjøre det ved å varme benken.

- For meg er det uaktuelt å være i en tropp for å sitte på benken. Skal jeg være med, må jeg spille, sier han til RB.

Hareide «lover» startplass

I SKUDDET: Molde og Daniel Berg Hestad (t.h.) kledde fullstendig av Brann og Petter Vaagan Moen. Nå kan MFK-kapteinen bli belønnet med landslagsplass. Foto: SVEIN OVE EKORNESVÅG/SCANPIX
I SKUDDET: Molde og Daniel Berg Hestad (t.h.) kledde fullstendig av Brann og Petter Vaagan Moen. Nå kan MFK-kapteinen bli belønnet med landslagsplass. Foto: SVEIN OVE EKORNESVÅG/SCANPIX Vis mer

Og det kan fort skje, skal vi tro det Hareide sier per i dag.

- Jeg skal naturligvis spørre Daniel, men det er opplagt at han ikke blir tatt ut for å sitte på benken. Han har rutinen og kvalitetene som skal til for å spille. Vi kan heller ta med oss unge og lovende spillere som starter der, sier den tidligere Molde-treneren.

Landslagstroppen til Irland-kampen blir tatt ut den 12. august.

- Hestad er Norges beste midtbanespiller