Hestad får råd fra sparket lege

MOLDE (Dagbladet): Molde- Bodø-Glimt 4- 1. Kaptein Daniel Berg Hestad scoret to mål i sesongåpningen på Røkkeløkka i går - den første seriekampen siden han kjørte i fylla i fjor høst. Fortsatt bruker Daniel Moldes sparkede lege Kjell Erik Strømskag som en av sine viktigste rådgivere.

Det snur seg fort i fotball. Det kan Daniel Berg Hestad skrive under på.

- Jeg har lagt alt det vonde bak meg, sier han.

Han har fått avgjørende hjelp - og får det fortsatt - fra legen og kompisen Kjell Erik Strømskag - mannen Molde brutalt sparket ut av legeteamet etter feiden med trener Gunder Bengtsson.

- Jeg vil fortsatt bruke Strømskag. Han er en venn, sier Daniel til Dagbladet.

Han poengterer betydningen av å kunne henvende seg med personlige tanker uten risiko for å bli sladret på til en person med nær kunnskap om miljøet.

Seinest lørdag snakket Daniel med Strømskag. I går skulle Moldes eks-lege sett kampen, men måtte rykke ut på legeoppdrag med helikopter til Sunnmøre.

- Jeg er særlig imponert over Daniel, og måten han har taklet dette på, sier Strømskag.

Fikk melding

Han sendte tekstmelding til Daniel før kampen:

«Lykke til, Daniel».

- Jeg fikk melding tilbake: «Takk, kompis». Det varmet, sier Strømskag.

- Kommer du som lege til å opprettholde klient-/pasientforholdet til Molde-spillere?

- Det gjør jeg. Utfordringen for meg blir å vite hvor jeg skal sette grensen. Spillere må vite at de har min tillit, og at de kan ha følelsesmessig trygghet. Dette er jo en leges oppgave.

For Daniel Berg Hestad har samtalene med Strømskag gitt spilleren med ni sesonger i Molde-drakta ro til å takle spørsmålene om nedturen i fjor høst, og oppturen nå i vår.

Også Petter Rudi kommer til å opprettholde kontakten med ekslegen:

- Ifølge kontrakten min kan han ikke behandle skader. Men jeg vil fortsatt snakke med ham.

- I landslagsklasse

For Daniel har hard trening gjennom hele vinteren og den nye rollen som hengende spiss gitt en fysikk og motivasjon som gir synlig uttelling på banen. Han er en spiller som vokser med ballkontakt, og nyter det. Søndag ble han i tillegg tilkalt av trener Gunder Bengtsson:

- Da fikk jeg beskjed om at jeg ble kaptein. En tillitserklæring, sier Daniel.

- Daniel er i landslagsklasse, sier Bengtsson.

- Jeg tenker ikke på landslaget, sier Daniel.

Som i går startet kampen som midtbanespiller. En rolle han liker dårligere enn den han fikk da Magne Hoseth måtte forlate banen med magetrøbbel etter 30 minutter. Som hengende spiss mellom midtbaneduoen Petter Rudi/Karl Oskar Fjørtoft og spydspiss Bernt Hulsker herjet Daniel vilt med nordlendingene.

- Jeg får gode pasninger fra Karl og Petter. Det blir som i gode gamle dager. Bare at da hadde vi langt hår, sier Daniel.

<B>KAPTEIN HESTAD: </B> Daniel Berg Hestad ble tilkalt av trener Gunder Bengtsson søndag med beskjed om at han er lagets kaptein. I går var det landslagsklasse over Hestad.