Hestad-vikaren sendte Molde tilbake på vinnersporet

- Har savnet følelsen av å bidra, sier Skjølsvik.

KONTANT: Pape Pate Dioufs akrobatiske brasseforsøk forstyrret Morten Fevang nok til å klarere ballen rett i beina på Aksel Berget Skjølsvik. Unggutten takket for det ved å hamre inn scoringen som avgjorde kampen.Foto:  Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
KONTANT: Pape Pate Dioufs akrobatiske brasseforsøk forstyrret Morten Fevang nok til å klarere ballen rett i beina på Aksel Berget Skjølsvik. Unggutten takket for det ved å hamre inn scoringen som avgjorde kampen.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIXVis mer

||| (Dagbladet.no): Molde - Odd Grenland 2-1.

Aksel Berget Skjølsvik (22) lever en tilværelse i skyggen av Moldes ubestridte leder Daniel Berg Hestad, men i kapteinens fravær mot Odd Grenland grep den tidligere Rosenborg-spilleren sjansen og ble matchvinner i MFKs første seier på en måned i Tippeligaen.

22-åringen tenkte seg ikke om to ganger da Morten Fevangs klarering ramlet ned i fanget hans, og med en kontant avslutning avgjorde han kampen til Moldes fordel.

- Jeg har savnet følelsen av å bidra. Det var utrolig deilig å score i dag. Særlig med tanke på hjemmestatistikken vår, sier Aksel Berget Skjølsvik til Rbnett.

Vanskelig periode
Starts feilskjær i Fredrikstad innebar at Molde hadde en god mulighet til å gjeninnta sølvplassen på tippeligatabellen, men Kjell Jonevrets menn har vært alt annet enn stabile på eget gress denne sesongen.

Laget sto uten gevinst på Aker Stadion siden annen serierunde mot Bodø/Glimt, og etter en strålende start på sesongen har det ikke blitt seier siden 2.mai i Ålesund.

- Folk har høye forventninger til oss. Jeg synes ikke det er krise at vi taper borte mot Brann. I mai/juni har vi vunnet én, tapt to og spilt to uavgjorte kamper i serien. I cupen har vi to strake seirer og Molde 2 har tre strake i serien. Jeg er absolutt fornøyd med det vi har prestert, sier Kjell Jonevret til Rbnett.

Odd Grenland var på papiret heller ingen enkel oppgave på papiret. Dag-Eilev Fagermos menn har ikke tapt siden serieåpninga og er ikke noe lag som trenger mange muligheter med farlige herremenn som Bentley og Kovacs fremst i banen.

Høy klasse
I nydelig pinsevær i «Rosenes by» fant Molde tilbake til oppskriften som førte til at laget ble vurdert som en av Rosenborgs største utfordrere til seriegull.

Hjemmelagets forestilling de første 45 minuttene holdt høy tippeligaklasse, og to scoringer var i underkant av det laget hadde fortjent dømt ut i banespill og sjanser.

Senegalesisk samarbeid

21 minutter ut i omgangen smalt det for første gang da det senegalesiske trekløveret Pape Pate Diouf, Makhtar Thioune og Mame Biram Diouf lot ballen gjøre jobben i en oppvisning i direkte fotball på sitt beste.

Pape Pate Diouf fant Thioune i mellomrommet, og den kanskje beste servitøren i Tippeligaen tegnet seg for en ny målgivende pasning da han spilte Mame Biram Diouf alene med Arni Gautur Arason.

TILBAKE PÅ SPORET: Mame Biram Diouf og Molde fant tilbake til vinneroppskriften mot Odd Grenland.
Foto:  Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
TILBAKE PÅ SPORET: Mame Biram Diouf og Molde fant tilbake til vinneroppskriften mot Odd Grenland. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX Vis mer

Moldes toppscorer løftet ballen lekent og nonchalant over en Odd-keeper på vei ned i sittestilling og Molde var i føringen etter å misbrukt flere gode målsjanser tidligere i omgangen.

Mot spillets gang
Odd Grenland hadde framstått som litt fantasiløse den første halvtimen, så man kan trygt konstatere at utligningen etter halvtimen var mot spillets gang.

Jacob Sørensen ble elegant spilt fri ute på høyresiden og slo farlig inn foran mål. Ballen var borti både Knut Olav Rindarøy og Christian Steen før den trillet over målstreken bak en utspilt Knut Dørum Lillebakk.

Molde ristet imidlertid raskt av seg skuffelsen og slo tilbake bare fem minutter etter ledermålet.

Slo tilbake
Pape Pate Diouf forsøkte seg på en luftig brassevariant ryggvendt foran mål, men bommet på ballen.

Morten Fevang ble allikevel forstyrret av senegaleserens akrobatiske krumspring og endte opp med å klarere rett i Aksel Berget Skjølsvik som vaket rundt straffemerket.

MOT SPILLETS GANG: Christian Steen var uheldig da han satte ballen i eget nett halvtimen ut i kmapen.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
MOT SPILLETS GANG: Christian Steen var uheldig da han satte ballen i eget nett halvtimen ut i kmapen.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX Vis mer

Uten å nøle, klinket unggutten til på direkten og hamret inn ny Molde-ledelse - en ledelse som skulle stå seg kampen ut.

- Det kom en høy ball mot meg, og jeg fokuserte kun på skuddteknikken da jeg smelte til. Det var et godt treff, sier Skjølsvik til Romsdals Budstikke.

Risiko
Odd Grenland løftet seg betraktelig etter hvilen, men i takt med at kampuret på Aker Stadion viste høyere og høyere sifre, måtte gjestene fra Skien ta større og større risiko.

Dag-Eilev Fagermo tok sjansen på å flytte midtstopper Morten Fevang høyere i banen, noe som ga kontringssterke Molde mye bakrom å boltre seg i.

Mame Biram Diouf fikk den ene overgangsmuligheten større enn den andre, men ballen ville ikke i mål.

Håper på større uttelling
Dermed ble det ikke flere mål, men Moldes første seier på en måned var uttelling nok for Kjell Jonevret, som ikke dvelet lenge ved elevenes sjansesløseri.

- Om det jevner seg ut utover sesongen, kommer vi til å få det tilbake. Det gjør ingenting. Vi vant, og det er deilig, sier Molde-sjefen til TV 2 Sporten.

Trenerkollega Fagermo var ikke altfor skuffet etter klubbens første tap siden de røk 0-3 mot Viking i Stavanger i seriepremieren.

- Jeg synes vi spiller en bra 2. omgang. Vi gambler litt på slutten når vi flytter Fevang opp, og da får vi noen feite muligheter imot. Men vi må ta den gamblingen på slutten om vi skal vinne kampen. Vi kan uansett være stolte og glad over at vi har spilt ti kamper i Tippeligaen uten å tape, og det er ny rekord i Odd, sier Fagermo til TV 2 Sporten.

TOK TAPET MED FATNING: Odd-trener Dag-Eilev Fagermo er først og fremst fornøyd med at klubben gikk 11 kamper i Tippeligaen før de tapte mot Molde.Foto:  Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
TOK TAPET MED FATNING: Odd-trener Dag-Eilev Fagermo er først og fremst fornøyd med at klubben gikk 11 kamper i Tippeligaen før de tapte mot Molde.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX Vis mer