Dopingskandalen som ryster travsporten:

Hesteeier: - Vi er sjokka

En av Europas mest meritterte travtrenere i trøbbel.

DOPINGTATT: Hesten Your Highness er en av fire hester som er tatt for doping. Her er den i aksjon under Olympiatravet på Åby. Foto: Frida Winter / TT / kod 9200/NTB Scanpix
DOPINGTATT: Hesten Your Highness er en av fire hester som er tatt for doping. Her er den i aksjon under Olympiatravet på Åby. Foto: Frida Winter / TT / kod 9200/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det slo ned som en bombe i travmiljøet da det kom fram at tre travhester fra samme stall i Frankrike har avlagt positiv dopingprøve. Det skjedde i forbindelse med det norske storløpet Oslo Grand Prix i juni - og omhandler blant annet vinnerhesten Your Highness.

Treneren det gjelder er franske Fabrice Souloy, som lenge har vært den mest suksessrike treneren i Europa.

Det Norske Travselskap skriver i en pressemelding i dag at de aktuelle hestene får startforbud, at treneren blir suspendert i nordiske land under utredningen og at det bil bli foretatt premiereguleringer på tilsammen 2,66 millioner kroner. I tillegg er saken oversendt UET med anmodning om å suspendere ham i øvrige medlemsland.

«Travhestene Your Highness, Un Mec d`Heripre og Lionel har avlagt positive A-prøver etter deltakelse i Oslo Grand Prix den 12. juni 2016. Timone Ek har avlagt positiv A-prøve etter seier i Bjerkebanens Europamatch den 12. juni 2016. Un Mec d`Heripre har også avgitt positiv A-prøve den 28. mai 2016 ved prøvetakning dagen før Elitloppet og den 29. mai etter Elitloppet. B-prøvene er sendt til et annet laboratorium for verifisering. Lionel har avlagt både positiv A- og B- prøve. Prøvene fra hestene viser i analysene forekomst av kobolt langt over grenseverdien i blod og urin», skriver DNT i en pressemeldingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer