Hest og trav:

Hestefeber: 90 millioner i potten før rekord-V75

Superomsetning.

NØKKELKUSK: Adrian Kolgjini fra Sverige blir en nøkkelkusk i V75-omgangen lørdag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
NØKKELKUSK: Adrian Kolgjini fra Sverige blir en nøkkelkusk i V75-omgangen lørdag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det går mot superomsetning for V75-spillet på norsk jord lørdag. Da arrangerer Momarken en felles nordisk omgang med cirka 110 millioner i innsats.

Trolig vil norske spillere satse opp mot 24 millioner kroner mens Sverige tar seg av det aller meste andre.

I utbetalingspotten er det lagt til vel 22 millioner kroner fra forrige omgang i Sverige sist helg. Dermed kan det ligge cirka 90 millioner kroner som skal fordeles mellom spillerne.

Det blir fem svenske og to norske favoritter i de sju løpene. Nordmannen Olav Mikkelborg kommer til å kuske omgangens storfavoritt, kaldblodshesten Myhreng Jerker.

Den svenske travprofilen Lutfi Kolgjini har også avblåst sin boikott av Momarken-banen. Den har han opprettholdt i vel tre år, men lørdag kommer han og sønnen Adrian med flere gode hester og sikkert også mange friske uttalelser.

Sistnevnte kunne godt tenkt seg å prøve Petter Northug-livet.

– Jeg kan ikke noe om langrenn, men det ser ut som Northug har det gøy. Han kunne jeg godt tenkt meg å ha vært for en dag, sier junior-Kolgjini til fagtidsskriftet Trav- og Galopp-Nytt.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer