Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hestefyllefest vekker oppsikt: - Det verste jeg har sett. Kunne aldri skjedd i Norge

Totalslakt av britisk ukultur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Cheltenham-festivalen er som julaften for hestegale briter - og galopparenaen byr også opp til fest for tilskuere, kjendiser og besøkende.

Nå tar britene et oppgjør med kulturen og moralen.

- Det er en skam, skriver forfatter og journalist Richard Littlejohn i Daily Mail.

PROVOSERER: De britiske realitydeltagerneJessica Hayes (t.v.) og Kate Salmon vekker oppsikt under galoppløpet på Cheltenham Festival. Foto: Mark Large / Daily Mail / NTB Scanpix
PROVOSERER: De britiske realitydeltagerneJessica Hayes (t.v.) og Kate Salmon vekker oppsikt under galoppløpet på Cheltenham Festival. Foto: Mark Large / Daily Mail / NTB Scanpix
TISSET: Profesjonelle fotballspiller urinerte i ølglass på tribunen. Foto: Mark Large / Daily Mail / NTB Scanpix
MYE FOLK: Cheltenham Festival. Foto: NTB Scanpix
Foto: Mark Large / Daily Mail / NTB Scanpix
Foto: Reuters / Andrew Boyers
Foto: Reuters / Paul Childs
PROVOSERER: De britiske realitydeltagerneJessica Hayes (t.v.) og Kate Salmon vekker oppsikt under galoppløpet på Cheltenham Festival. Foto: Mark Large / Daily Mail / NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix
Foto: Reuters / Paul Childs

- Det er blitt en festival for fyll og dårlig oppførsel, skriver James Corrigan i Telegraph.

Bilder av urinerende fotballspillere på tribunen og realitydeltakere som blotter brystene for fotografene er bare noen av tingene som får debatten til å rase.

- Spesielt de to siste åra har det vært en negativ tendens. Jeg har sett bilder fra årets stevne og det er selvsagt ikke bra. Det er ikke sånn det skal være, sier Hans Petter Eriksen, administrerende direktør ved Øvrevoll Galoppbane, til Dagbladet.

Ikke i Norge Eriksen har vært på Cheltenham i flere år og har sett galopp over hele verden. Derbydagene på Øvrevoll er det nærmeste vi kommer galoppens festdag her hjemme i Norge. Uten sammenlikning med de britiske tilstandene.

- Galopp er stort i England og mitt inntrykk er at økt tilskuerantall de siste åra har en del av skylda. Det er flere ungdommer som kommer for festen enn for sporten. Det skal sies at de fleste tilskuere og besøkende oppfører seg bra, men det er blitt noen uheldig episoder i England. Bildene fra årets festival er noe av det verste jeg har sett. Noe sånt kunne aldri skjedd i Norge, sier Eriksen.

Dagbladets trav- og galopp-ekspert Bengt Berg kommenterer:

- Jeg har aldri opplevd noe sånt. Å urinere på VIP-tribunen er ikke i nærheten av akseptabelt. Å se berusede tilskuere ved norske galoppbaner hører sjeldenhetene til. Jeg har vært på baner i USA, Frankrike og England og aldri har jeg sett noe liknende det bildene fra Cheltenham viser, sier galoppekspert Bengt Berg.

Slakt Forfatter Richard Littlejohn i Daily Mail tar et kraftig oppgjør og slakter moralen under festivalen.

ROLIG FESTDAG: Øvrevoll Galoppbane arrangerer derbydager hver sommer. Her fra 2013. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
ROLIG FESTDAG: Øvrevoll Galoppbane arrangerer derbydager hver sommer. Her fra 2013. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

«Tenåringer går kledd som prostituerte. Nakne armer og ben, vaklende på høye hæler, og deres eneste hensikt er å bli slaktet. Det er ikke rart WHO (Verdens helseorganisasjon) i går rapporterte at tenåringsjenter i Storbritannia har mest sex og er har mest fyll i hele Europa», skriver Littlejohn.

«I gamle dager fantaserte unge jenter om å bli filmstjerner som talentfulle Greta Garbo, Bette Davis og Marilyn Monroe. Nå er forbilder tøser som Jessica Hayes (realitydeltaker) og de latterlige Kardashians - en familie som er berømt for å være berømt», skriver Littlejohn nådeløst.

I går skrev Dagbladet om skandalebildene som viste at profesjonelle fotballspillere urinerte i ølglass i full offentlighet. Forfatter Littlejohn drar også fram fotballspilleren Adam Johnson, som er dømt for seksuell omgang med ei mindreårig jente, som eksempel på en britisk kultur på gale veier:

EKSPERT: Bengt Berg, Dagbladets ekspert på trav og galopp. Her på Jarlsberg travbane.  
Foto:  ARNT E. FOLVIK/Dagbladet
EKSPERT: Bengt Berg, Dagbladets ekspert på trav og galopp. Her på Jarlsberg travbane. Foto: ARNT E. FOLVIK/Dagbladet Vis mer

«Det eneste jeg er overrasket over er at Adam Johnson ikke publiserte en video av seg selv og jenta på Instagram. Det moderne Storbritannia dyrker narsissisme. Hva skjedde med de berømte britiske kvalitetene som tilbakeholdenhet og beskjedenhet. Hva med skam?» skriver Littlejohn.

Cheltenham-festivalen er et av de største galoppstevnene i Storbritannia og det omsettes for flere hundre millioner pund i løpet av de fire dagene.

ØVREVOLL-SJEF: Her Øvrevoll-direktør Hans Petter Eriksen med hesten In The Flesh. Foto: Dagbladet
ØVREVOLL-SJEF: Her Øvrevoll-direktør Hans Petter Eriksen med hesten In The Flesh. Foto: Dagbladet Vis mer
Hele Norges coronakart