Hestefyllefest vekker oppsikt: - Det verste jeg har sett. Kunne aldri skjedd i Norge

Totalslakt av britisk ukultur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Cheltenham-festivalen er som julaften for hestegale briter - og galopparenaen byr også opp til fest for tilskuere, kjendiser og besøkende.

Nå tar britene et oppgjør med kulturen og moralen.

- Det er en skam, skriver forfatter og journalist Richard Littlejohn i Daily Mail.

- Det er blitt en festival for fyll og dårlig oppførsel, skriver James Corrigan i Telegraph.

Bilder av urinerende fotballspillere på tribunen og realitydeltakere som blotter brystene for fotografene er bare noen av tingene som får debatten til å rase.

- Spesielt de to siste åra har det vært en negativ tendens. Jeg har sett bilder fra årets stevne og det er selvsagt ikke bra. Det er ikke sånn det skal være, sier Hans Petter Eriksen, administrerende direktør ved Øvrevoll Galoppbane, til Dagbladet.

Ikke i Norge Eriksen har vært på Cheltenham i flere år og har sett galopp over hele verden. Derbydagene på Øvrevoll er det nærmeste vi kommer galoppens festdag her hjemme i Norge. Uten sammenlikning med de britiske tilstandene.

- Galopp er stort i England og mitt inntrykk er at økt tilskuerantall de siste åra har en del av skylda. Det er flere ungdommer som kommer for festen enn for sporten. Det skal sies at de fleste tilskuere og besøkende oppfører seg bra, men det er blitt noen uheldig episoder i England. Bildene fra årets festival er noe av det verste jeg har sett. Noe sånt kunne aldri skjedd i Norge, sier Eriksen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer