Hestefyllefesten Melbourne Cup

Hestefyllefesten Melbourne Cup:
- Én sjeleknusende dag å jobbe. Du mister all tro på menneskeheten

Flere slakter hesteveddeløpet Melbourne Cup.

VILLE TILSTANDER: To menn slåss mens andre tilskuere ser på under Melbourne Cup. Foto: Joe Castro / AAP / via REUTERS / NTB Scanpix
VILLE TILSTANDER: To menn slåss mens andre tilskuere ser på under Melbourne Cup. Foto: Joe Castro / AAP / via REUTERS / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg jobber innen vertskap, og Melbourne Cup-dagen er én av de mest sjeleknusende dagene å jobbe. Du mister all tro på menneskeheten, sier Mary D til det australske nyhetsbyrået ABC.

I dag gikk Melbourne Cup av stabelen i Australia. Hesteløpet, som omtales som «løpet som stopper en hel nasjon», er en rød dag i Melbourne.

Hele 90 000 tilskuere skal ha tatt turen til kappløpsbanen, ifølge BBC.

BÆRES VEKK: Tilskuere under Melbourne Cup. Foto: Chris Putnam / REX / Shutterstock / NTB Scanpix.
BÆRES VEKK: Tilskuere under Melbourne Cup. Foto: Chris Putnam / REX / Shutterstock / NTB Scanpix. Vis mer

Men flere tar til motmæle rundt hesteløpets eksistens.

- En rask påminner - Melbourne Cup er en krysning av grådighet, idioti og en industri bygget på brutal barbari mot dyr. Unngå det, skriver den australske journalisten Bernard Keane på Twitter.

- Kombinerer alt det verste

Bildene fra hesteløpet forteller nemlig forskjellige historier. På ene siden har man pent kledde mennesker som stiller seg opp til fotografier, mens andre tilskuere viser seg fra sitt aller verste.

Fulle tilskuere må bæres vekk, andre bryter på gresset, mens noen slåss.

Det australske nyhetsbyrået ABC har snakket med en gruppe mennesker, valgt ut fordi de har negative holdninger til hesteløpet, om hvorfor de misliker det.

- EN SKAM: Cheltenham-festivalen er et galoppstevne som regnes blant Storbritannias største. Disse bildene fra fjorårets festival vekker oppsikt. Video: NTB Scanpix Vis mer

- Hesteløpet kombinerer alt det verste ved samfunnet vårt i et arrangement: gambling, dyreplaging, materialisme, objektivisering av kvinner, og overdådig drikking, sier Tess L.

RULLER RUNDT: To menn bryter, beskriver fotografen. Foto: Chris Putnam / REX / Shutterstock / NTB Scanpix
RULLER RUNDT: To menn bryter, beskriver fotografen. Foto: Chris Putnam / REX / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

Hest ble avlivet

Flere har også kritisert industrien for dyreplageri.

Hesten Regal Monarch ble avlivet etter tirsdagens arrangement på grunn av skader hesten pådro seg i et fall under konkurransen.

- Eh, hesten har ikke «dødd», i og for seg. Den ble lemlestet og drept. Ok?, skriver den australske mediekommentatoren Mike Carlton på Twitter.

Ifølge The Guardian skal fire hester ha omkommet under Melbourne Cup i perioden 2013 til 2015.

KALDT: To kvinner med tepper under Melbourne Cup. Foto: Chris Putnam / REX / Shutterstock / NTB Scanpix
KALDT: To kvinner med tepper under Melbourne Cup. Foto: Chris Putnam / REX / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

Cheltenham-festivalen

Dagbladet skrev i fjor om den britiske Cheltenham-festivalen.

Da figurerte det bilder av urinerende fotballspillere på tribunen og realitydeltakere som blottet brystene for fotografene.

- Det er en skam, skrev forfatter og journalist Richard Littlejohn i Daily Mail om festivalen.

Dagbladets trav- og galopp-ekspert Bengt Berg sa følgende om Cheltenham-festivalen i fjor:

- Jeg har aldri opplevd noe sånt. Å urinere på VIP-tribunen er ikke i nærheten av akseptabelt. Å se berusede tilskuere ved norske galoppbaner hører sjeldenhetene til. Jeg har vært på baner i USA, Frankrike og England og aldri har jeg sett noe liknende det bildene fra Cheltenham viser, sa galoppekspert Bengt Berg.

  • Joseph O'Brien vant hesteløpet med sin hest Rekindling. Corey Brown var hestens jockey. Den totale premiepotten var på 6,2 millioner australske dollar, noe som tilsvarer nesten 39 millioner kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer