- Hestekur for Fifa

I dag er Per Ravn Omdal ferdig med Fifa. Han varsler en voldsom hestekur for gjenvalgte Sepp Blatter.

Omdal ble vraket fra Fifas eksekutivkomitee i april til fordel for Blatter-vennlige Michel Platini.

I går fikk den norske fotballpresidenten et nytt nederlag da Blatter ble gjenvalgt som Fifa-president etter en knusende seier mot Issa Hayatou.

- Det er klart jeg er skuffet. Jeg jobbet for en endring som ikke ble noe av. Nå starter jeg en ny hverdag med bare Uefa og norsk fotball, sier Omdal til Dagbladet.no.

Samlet tankene

Et døgn etter avstemningen har Omdal samlet tankene på hotellet i Seoul i Sør-Kora. I dag er han offisielt ute av Fifa-komiteen, og forlater en organisasjon som kan være på randen av konkurs.

Fifas økonomitall er fortsatt hemmelige, men i går gikk flere ut og ga Blatter ansvaret for at Fifa skal skylde et beløp på opptil 2,2 milliarder kroner.

- Jeg kan ikke snakke tall, men det kan være et press på intektene i Fifa i årene framover. Fifa må på en hestekur, sier Per Ravn Omdal.

Blatter er anmeldt i Zürich, og hans egen generalsekretær var blant dem som slo øko-alarm. Likevel vant sveitseren med hele 139 av 197 stemmer da han ble gjenvalgt i går.

- For mye politikk

Omdal prøver å se positivt på omstendighetene rundt valget, som presset Blatter til å akseptere søkelys på pengerotet.

- Mye har kommet opp i dagen. De er to forhold som er viktige i dag. Vi har fått på plass en granskningskommisjon som skal klarlegge forholdene rundt økonomien. Der skal både egenkapital, låneopptak og bruk av framtidige inntekter kartlegges.

Omdal er en offentlig kjent motstander av president Blatter, men han legger ikke skjul på at han gjerne skulle vært med videre i Fifa.

- Jeg har vært innstilt på å være med både på opp- og nedturer. Jeg har gode venner her og arbeidet var interessant. Men det har blitt for mye politikk og økonomi i det siste.

De nærmeste dagene blir det aktiv VM-fotball i Sør-Korea sammen med både venner og fiender. Fifa-gjengen reiste seg alle da Blatter kommanderte folket til å holde hender etter valgseieren i går.

- Jeg gjorde det også. Jeg er ingen demonstrant, sier Omdal.

(Dagbladet.no)

SEIERHERREN:</B> Sepp Blatter kunne strekke armene i været i går. Foto: SCANPIX/REUTERS