-Hesten kan vinne selv om det blir galopp

Trener Trond Lindbak mener Valle Verner kan vinne selv om hesten galopperer i V65-3 på Bjerke onsdag. Valle Verner er Dagbladets banker i onsdagens V65-omgang.

•Se Bengts travtips I dag gir det tre dobbel gevinst i V65!

4-åringen er ikke det sikreste kortet i stokken, men har en enorm kapasitet. I V65-3 har Valle Verner det reneste gaveløp, om han holder seg til riktig gangart.

- Galoppene har vært problemet hele tiden. Jeg vet ikke grunnen til at han galopperer så mye. Det er små marginer. Det kan være at han er litt bortpå seg. Han har vært sånn hele tiden, og han kan være litt vel ivrig. Jeg har tenkt å utstyre ham med et par busser (gummivekter rundt høvene, red.anm) foran i morgen og håper det hjelper ham i aksjonen. Han får jo ikke et finere løp enn dette. Han står fint til på strek nesten alene, men jeg stoler likevel ikke helt på ham. Han er jo forholdsvis ung og urutinert. Men distansen er en fordel. Om han får gå alene foran uten noen distraksjoner av noe slag, har han en sjanse. Han bør stabilisere seg for å være med i Derby-sammenheng.

Det er en fordel at Geir Vegard Gundersen sitter i sulkyen. Valle Verner har enorme fartsressurser, og det er en enorm hest. Uten galopp bør han ha en fin sjanse.

Jeg tror han kan vinne med en galopp underveis også, sier trener Trond Lindbak.

Geir Vegard Gundersen får oppgaven med å lose den usikre krabaten rundt Bjerke-ovalen.

- Valle Verner er usikker, men har stor kapasitet. Uten galopp kjemper vi om seieren, sier Gundersen.

Geir Vegard Gundersens vurdering av egne oppsitt:

VINNERTYPE. Valle Verner er en real vinnertype og liker å være først. Men han har en lei uvane med å galoppere. Foto: HESTEGUIDEN.COM
VINNERTYPE. Valle Verner er en real vinnertype og liker å være først. Men han har en lei uvane med å galoppere. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

- Gislum (V65-1) gjorde en bra opphenting sist. Noen av hestene 20 meter foran fra start blir vel for gode, men en trippelplass kan han klare.

K.N. Speedboy (V65-2) har kommet seg mye. Med maks flyt på veien kan han være trippelaktuell.

TAR UTFORDRINGEN. Stjernekusk Geir Vegard Gundersen tar utfordringen på strak arm og kusker den vriene favoritten.