Hestene omkom i dødsbrann: - Forferdelig tragisk

Sara Algotsson Ostholt i sorg: - Hvil i fred.

BRANN: Det var i denne lastebilen hestene røde. Kjøretøyet tok fyr midt på natta og livene deres sto ikke til å redde. Foto: Instagram / Sara Algotsson Ostholt
BRANN: Det var i denne lastebilen hestene røde. Kjøretøyet tok fyr midt på natta og livene deres sto ikke til å redde. Foto: Instagram / Sara Algotsson OstholtVis mer

Svensk ryttersport har blitt rammet av en stor tragedie. Sara Algotsson Ostholt er blant landets aller beste ryttere, og har OL-medalje fra London i 2012, men nå har hun mistet to av hestene sine i en brann.

Algotsson Ostholt var på vei hjem fra en konkurranse i Polen forrige uke da lastebilen plutselig tok fyr på veien. Hun selv, sønnen og en til person kom seg unna uten alvorlige skader, men hestene ble fanget i flammene.

Chacco's Crack omkom på stedet, mens Apertina har kjempet for livet siden brannen. Nå er det bekreftet at heller ikke hun overlevde ulykken.

- Hvil i fred, kjære Peggy. Du kjempet så hardt og vi trodde du skulle bli her med oss i mange år framover. Jeg er så trist, du var en så snill hest med så mye potensial. Si hallo til Chacco fra oss, skriver Algotsson Ostholt på Instagram i dag.

- Fortsatt i sjokk

i tillegg til OL-sølvet har Algotsson Ostholt to EM-sølv. Utøveren har latt seg intervjue av hestesiden Hippson, og det er tydelig at dødsbrannen har gått hardt inn på henne.

- Vi er fortsatt i sjokk. Det som har skjedd er forferdelig og veldig tragisk. Alt gikk så utrolig fort, forteller OL-helten.

Brannen startet klokka halv fem på morgenen, og i løpet av kort tid var lastebilen totalskadd med bare restene igjen.

- Det er forferdelig tragisk med hestene. For oss er det et stort tap både følelsesmessig og økonomisk. Lastebilen er vårt andre hjem og den blir vanskelig å erstatte da det ikke var nyeste type. Vi får derfor ikke noe tilbake på forsikringen. Vi er takknemlig for alle forslag til hvordan vi kan få tak i en erstatter.

HESTESPORT: Sara Algotsson Ostholt i aksjon. Her med hesten Reality 49. Foto: NTB scanpix
HESTESPORT: Sara Algotsson Ostholt i aksjon. Her med hesten Reality 49. Foto: NTB scanpix Vis mer

Sender takk

Ifølge polske medier skal det ha vært en teknisk feil ved lastebilen som utløste brannen.

Hjelperen til Algotsson Ostholt, Roberto Scherneck, får en spesiell takk, og uten ham kunne det gått enda verre, ifølge henne.

- Jeg er veldig takknemlig for at Roberto var sammen med meg og hjalp meg i denne vanskelige situasjonen. Han handlet raskt og fikk hesten, min sønn, og hunden ut fra den brennende lastebilen. Jeg kan aldri få takket ham nok, skriver hun på Instagram.

10 år gamle Apertina skal ha klart å rive seg løs og komme seg ut, men med alvorlige brannskader. Algotsson Ostholt skal ha fått hjelp av lokale veterinærer, men åtte dager etter ulykken måtte altså hesten bøte med livet.