Het Hoff reddet Odd

En liten mann skjøt Odd Grenland mot store cuphøyder igjen. Espen Hoff senket Strømsgodset.

Dermed er skiensklubben, med rekordmange NM-trofeer (12), i semifinale for fjerde året på rad etter 4-3-seier.

Stortalentet Martin Wiig utnyttet en voldsom ubesluttsomhet i SIF-forsvaret etter ti minutter. I kamp med tre motstandere fikk han kontroll på ballen, driblet av en mann og serverte til Hoff og 1-0.

Jostein Flo utlignet like før pause med en heading etter at Paal Alsakers innlegg ble viderestusset av Vidar Evensen.

Etter pausen, der Odd-spillerne fortjente en skikkelig lekse av trener Arne Sandstø for slapp innsats, var det for det meste ingen tvil. Hoffs fine venstrebeinsskudd fra 18 meter ga 2-1.

Christian Flindt Bjerg ordnet kampens store finesse. Han løftet følsomt inn 3-1-målet like etter Hoffs andre.

Jostein Flo (38 år i oktober) banket inn 3-2-reduseringen før Kim Larsen roet Odd-nervene da han laget 4-2 tre minutter før slutt.

Tøffe tider

Odd Grenland kan være på vei mot sin beste sesong på mange tiår. Men selv med et mulig cupgull og en medalje i serien, kommer skiensklubben trolig til å gå med 2 millioner kroner i underskudd.

Morten Fevang, den driftige og gode midtbanespilleren, er et spørsmålstegn foran neste sesong. Han kan gå fritt etter sesongslutt som følge av Bosman-regelen.

Onsdagens største skuffelse het Bent Inge Johnsen. Den tidligere Rosenborg-spilleren sliter tungt med å bli midtbaneankeret Odd trodde de hentet inn. Nå ble han skiftet ut ved pause. Erstatter Jan Gunnar Solli viste at han er framtiden.

Keeper Erik Holtan er aktuell for troppen til Danmark-kampen neste lørdag. Han hadde ikke så mye å gjøre og var vel uten mulighet på de to Flo-trefferne og Vidar Evensens overtidsmål.

(NTB-Espen Hartvig)