Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Het i Dortmund

Knapt noen annen nordmann har fått slik skryt for sin Bundesliga-debut som André Bergdølmo (31).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERLIN (Dagbladet) Gultrøyene knuste Wolfsburg hele 4- 0. Og Bergdølmo hadde stålkontroll.

- Alt han gjorde, var riktig, sa Dortmund-trener Matthias Sammer etter kampen.

- Mine komplimenter, sa den temperamentsfulle treneren, direkte henvendt til nordmannen, som var med på å føre sin nye klubb helt til topps på Bundesliga-tabellen.

Rolig

Og Bergdølmo selv strålte etter den gode debuten.

- Det var utrolig moro å spille for nesten 73000 tilskuere. Men jeg trodde jeg skulle ha vært mer nervøs. Jeg var merkelig rolig i magen på forhånd, sier André Bergdølmo til Dagbladet.

Han beskriver kampen som tøffe dueller mann mot mann. Eks-Ajax-spilleren tapte ikke en eneste av disse duellene i tropevarmen. Der overgikk han samtlige med- og motspillere.

44,5 grader viste termometeret på Westfalenstadion. Brannvesenet var på plass med sprøyter for å kjøle ned både spillere og publikum.

Knockout

En knockout-debut ble det for Bergdølmo i dobbelt forstand. Et kvarter før slutt traff han Wolfsburg-spilleren Stefan Schnoor i ansiktet med albuen. Dette skjedde da nordmannen var på full fart framover i motstanderens straffefelt. Schnoor lå utslått på bakken med lukkede øyne et par minutter, før han kom seg på beina igjen.

- Jeg hopper etter ballen. Et hendelig uhell. Smellen var ikke så hard som den så ut til, sier Bergdølmo.

Ros

Nordmannen ble lagt merke til og skamrost i tysk fjernsyn.

- Hvorfor kom Bergdølmo ikke hit for ti år siden, men først som 31-åring? spurte en begeistret reporter i den statlige fjernsynssenderen ARD etter kampen.

- Han gjorde jobben sin meget godt, understreker kommentator Hansi Küpper i betal-TV-kanalen Premiere.

Defensiv

Også medspillerne uttalte seg positivt på tv etter kampen.

- Bergdølmo er integrert i laget på rekordtid, sa Dortmunds brasilianske stjerne Marcio Amaroso, som scoret ett av målene.

Bergdølsmos primæroppgave i debuten var å ta seg av Wolfsburgs bosniske angriper Marko Topic. Etter 68 minutter ble Topic tatt av banen. Han hadde ikke fått til noen ting. Deretter fikk Bergdølmo være mer med på det offensive.

- Men ikke så mye som jeg hadde håpet, sier Bergdølmo.

På Dortmund spilte den småvokste tsjekkiske kapteinen Tomas Rosicky en strålende kamp, og ble godskrevet to mål. Men i det ene tilfellet hadde hans storvokste landsmann Jan «Dino» Koller allerede hatt ballen i mål uten at dommeren reagerte. Også brasilianerne Amoroso og Dede spilte stort i Bundersligaens absolutte toppkamp.

STERK: André Bergdølmo leverte en solid kamp i Dortmund-forsvaret. Her stanser han Diego Klimowicz.