Het Tande hylles av tyske legender

- Aggressiv og følsom.

TOPPMØTE: Sven Hannawald (t.v.) og Martin Schmitt (t.h.) var frampå og hilste på Daniel-André Tande i Oberstdorf i Tyskland i går kveld. De to hopplegendene jobber nå for tysk Eurosport. I dag starter Hoppuka med kvalifisering. 
FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
TOPPMØTE: Sven Hannawald (t.v.) og Martin Schmitt (t.h.) var frampå og hilste på Daniel-André Tande i Oberstdorf i Tyskland i går kveld. De to hopplegendene jobber nå for tysk Eurosport. I dag starter Hoppuka med kvalifisering. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OBERSTDORF (Dagbladet): Daniel-André Tande (22) pekes ut som en av favorittene til å vinne Hoppuka, som starter med kvalifisering klokka 16.45 i dag. Og det er ikke hvem som helst som hyller nordmannen.

- Han hopper aggressivt og følsomt. Er det noen som kan slå Domen Prevc, så er det Tande, sier den tyske hopplegenden Sven Hannawald (42) til Dagbladet.

Sammen med en annen legende, landsmannen Martin Schmitt (38), slo Hannawald av en prat med Tande i går kveld. 22-åringen er på plass i Oberstdorf, den første av fire hoppukebyer.

Hannawald og Schmitt jobber for Eurosport i Tyskland. Førstnevnte er den eneste i historien som har vunnet alle fire rennene i Hoppuka.

- En enorm prestasjon. Det er noe helt sykt å strekke seg etter, sier Tande, som er beæret over hyllesten fra gutta som vasser i hopptriumfer.

Andreplass

Norge stiller med seks hoppere i Hoppuka, der første renn går fredag. Men foreløpig skiller Tande seg ut som vårt eneste håp. Han er nummer to i verdenscupen, bak sloveneren Domen Prevc. Deretter må vi ned på 11.-plass for å finne Andreas Stjernen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer