Hetebølgen hjelper håndballjentene

Men nå er det skyggen som gjelder.

(Dagbladet.no) Rekordvarmen de siste ukene sendte nordmenn ut i båter, på svaberg og kanskje også inn i skyggen. Sola grillet ferieglade folk i hele landet.

Håndballjentene svettet imidlertid inne i varme haller.

For da sommeren viste seg fra sin beste side ladet gullkandidatene opp til OL. Og de er veldig glad for at det var steikende varmt, for det vil det også være i Beijing de neste ukene.

- Det er bra det har vært en hetebølge i Norge, slik at vi fikk en smakebit før avreise. Vi var jo også i Kina i fjor sommer, og fikk prøvd oss litt i varmen da, sier landslagskaptein Gro Hammerseng til Dagbladet.no.

Over 30 grader

I gruppespillet skal jentene i ilden midt på dagen klokka 14 og på kvelden klokka 19, lokal tid. Spesielt når de kampene midt på dagen spilles vil det være veldig varmt.

De neste dagene er det meldt godt over 30 grader i den kinesiske hovedstaden - noe som er ganske annerledes enn det jentene er vant til under mesterskapene som ellers går i desemberkulda.

Marit Breiviks elever reiste til Beijing på torsdag, etter noen fridager. Før dette var de samlet i Larvik, og så spilte de åpent skandinavisk mesterskap i Danmark.

VARM OPPKJØRING: Gøril Snorroeggen er glad de fikk kjørt seg litt i varmen før avreise. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
VARM OPPKJØRING: Gøril Snorroeggen er glad de fikk kjørt seg litt i varmen før avreise. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

- Det var veldig varmt i Bergslihallen og i Danmark, så vi har fått en liten forsmak. Dessuten regner jeg jo med at det er aircondition i de nye hallene, sier Karoline Dyhre Breivang til Dagbladet.no.

- Må være kloke

- Det er jo litt uvant å spille når det er så varmt, så vi må være nøye med å drikke og få i oss salter, sier Gøril Snorroeggen.

Gro Hammerseng mener at det viktigste er det som skjer utenfor hallen, utenom kamper og treninger. For selv om det vil være varmt inne i hallene også, så vil det trolig være verre utenfor.

Jentene kommer til å være mye i deltakerlandsbyen mellom øktene, for det vil være både slitsomt og tidkrevende å bevege seg mye rundt i Beijing. Varmen kan fort gjøre spillerne slappe.

- Det blir viktig at vi tar hensyn til dette og ikke sitter i solsteiken, sier Gro.

Marit Breivik og støtteapparatet er godt forberedt på dette, og Olympiatoppen har masse erfaring fra tidligere OL.

- Vi må være kloke, spesielt på kampdagene, men vi har rutinerte spillere så dette skal gå bra, sier Breivik til Dagbladet.no.

Hetebølgen hjelper håndballjentene
BORT FRA SOLA: Karoline Dyhre Breivang og resten av laget må holde seg mest mulig unna sola på kampdagene.
FORBEREDT: Marit Breivik forteller at de er godt forberedt på Beijing-varmen.