Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ælv Clasico

Heter du Moses går du foran

I bibelen er Moses en av de største og viktigste personene. Han som spiller i Drammen er stor han også.

LEDET GODSET TIL SEIER: Moses Mawa (th) har gjort 1-0 til Strømsgodset. Han var best, gikk foran og tok Strømsgodset til femteplass på tabellen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
LEDET GODSET TIL SEIER: Moses Mawa (th) har gjort 1-0 til Strømsgodset. Han var best, gikk foran og tok Strømsgodset til femteplass på tabellen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
  • Strømsgodset-Mjøndalen 2-1 (0–0)

ALLE FOTBALLAG TRENGER ledere og folk som går foran og tar tak, spesielt i tider der tingene ikke går av seg selv. Da er kjekt å ha en Moses.

En som er sterk i troen, som ikke er er redd for å feile, og som aldri gir seg.

Det er kanskje ikke tilfeldig at Strømsgodsets Mawa heter Moses til fornavn.

Han er I hvert fall en sånn type.

I FJOR HØST var Lars-Jørgen Salvesen og Moses Mawa on fire for Strømsgodset. I år har de knapt glødet. Før Ælv Clasico hadde de en scoring hver på de sju første kampene.

Nå har begge to på åtte.

MÅL VINNER FOTBALLKAMPER. Moses Mawa og Lars-Jørgen Salvesen vant denne for Godset. Og spesielt mannen med lederegenskapene i navnet.

Angrepet til 1–0 startet han dypt, før han avsluttet det med en enkel berøring på Mjøndalens målstrek.

Da angrepet til 2–0 trengte litt hjelp kjørte han et kryssløp du gjerne ser fra kantspillere på håndballbanen, løp ned Sondre Solholm Johansen uten at dommeren så det, og åpnet døra for Salvesen.

MOT VÅLERENGA MJØNDALEN en god sak i kritikken av dommeren. Denne onsdagen har de ingenting å skylde på. De slapp unna med Mikkel Maigaards svake straffespark rett før pause, hadde muligheten til å rette det opp i andre omgang, men var egentlig ikke i nærheten.

Laget som kjemper hardere enn de fleste hadde plutselig ingen energi.

For en gangs skyld hadde ikke Mjøndalen nok å gi.

PÅ VANLIGE DAGER er det noe med Mjøndalen. Noe helt unikt. Noe du ikke får andre steder. En sjelden ærlighet og tilnærming til spillet. Du vet hva du får selv om spillet har utviklet seg og ikke er like hardt og kynisk som det var for et år siden.

Laget har plutselig fått ei høyreside som er i stand til å plage alle.

DET HAR SELVFØLGELIG med trener Vegard Hansen å gjøre. Gjennom 14 år har han formet klubbens spill og image. Det er Vegard Hansen som er Mjøndalen. Det er han som setter tonen og styrer narrativet. Og i det ligger det en herlig ærlighet som vi ikke må miste i norsk fotball, selv om det gikk over stokk og stein i sosiale medier etter rabalderet mot Vålerenga.

Alt Mjøndalen uttalte etter dommerskandalen sist søndag var i min bok en presis gjengivelse av den andre omgangen.

Det var måten det ble formidlet på som var problemet.

I DRAMMEN VAR Vegard Hansen den første til å innrømme tapet. For dårlig. Ferdig med det. Lag uten energi vinner ikke fotballkamper. Kan hende det hadde med hviledagene å gjøre, Strømsgodset spilte lørdag kveld mens Mjøndalen spilte søndag.

Men sånn er fotballen i corona-året 2020.

Man får det ikke alltid som ønsket.

STRØMSGODSET FIKK DEN revansjen de trengte mot Mjøndalen. I fjor tapte de tilsvarende kamp 3–2. Ælv Clasico har utviklet seg til å bli et problem for storebror fra Drammen. Sånn sett smaker denne seieren ekstra godt. Og så er den en fortjent bonus etter en god lørdagskveld i Trondheim, der Rosenborgs 3–0 ikke fortalte sannheten om Godset.

At de per dato er et helt ålreit fotballag.

Se bare på tabellen.

SØNDAG SPILLES DEN beste fotballen langs Drammenselva. Lørdag skal Bodø/Glimt til Mjøndalen. Søndag er Molde i Drammen. Begge bortelagene er ubeseiret så langt, Glimt har ikke avgitt poeng.

Det er ikke sikkert det er sånn søndag kveld.

Den nye storkommunen Drammen har i norsk målestokk to gode fotballag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!